Tuulivoiman vähättelyn on syytä loppua

Copyright: Mervi Sensio

"Suomella olisi hyvät edellytykset lisätä huomattavasti tuulivoiman käyttöä, ja sähköenergiasta voisi jopa 10 prosenttia olla tuulivoimaa", sanoo ympäristöministeri Satu Hassi. Ministerin mukaan Suomessa on turhaan vähätelty tuulivoiman merkitystä ja esimerkkiä pitäisikin ottaa Tanskasta, jossa tuulivoima kattaa jo 12 prosenttia sähkönkulutuksesta.

Tuulivoiman lisäksi ministeri Hassin mielestä tulisi nykyistä enemmän suosia myös muita uusiutuvia energialähteitä. Esimerkiksi puuhakkeen käyttö olisi selvitysten mukaan mahdollista jopa kaksinkertaistaa.

"Lupaavaa kehitystäkin energia-asioissa on tapahtunut. Esimerkiksi kasvihuonekaasujen päästöt on pystytty vakauttamaan 90-luvun aikana, vaikka vielä viisi vuotta sitten niiden vielä pelättiin kasvavan. Tähän on vaikuttanut muun muassa puuhakkeen käytön lisääminen, energiaa säästävän tekniikan käyttöönotto sekä parantunut jätepolitiikka.", ministeri toteaa.

Nettivideo on koostettu ministeri Hassin Mikkelissä pidetyn energiapoliittisen seminaarin tiedotustilaisuudesta.


ISDN (160x120, 45 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)


Satu Hassi. Copyright: Jouko Teräs

Nettivideo kestää noin 4 minuuttia. Katsominen vaatii RealPlayer-ohjelman (versio 8); vähintään ISDN-liittymä on suositeltava. Nettivideon on toimittanut Tiina Toivakka, kuvannut ja leikannut Jouko Teräs. Tuotannon ohjaajana on toiminut Matti Markkanen.

Kuuntele lyhennelminä ympäristöministeri Satu Hassin ja Jyväskylän yliopiston ympäristöfysiikan yliassistentti Ari Lampisen puheenvuorot.


Satu Hassi (kesto 18 min)
Ari Lampinen (kesto 26 min)


Nettiradio Mikaelin arkistosta:

Linkit: