Mummon Kammari edistää lähimmäisvastuullista elämäntapaa

Copyright: Nina Kurki

Entisajan maalaisyhteisöissä naapurien auttaminen oli tavallinen tapa toimia, kun taas nykyajan betonilähiöissä ei edes tiedetä, kuka seinän takana elää. Kiireisessä ja itsekkäässä maailmassa ei ole aikaa edes oman perheen jäsenille saati sitten vieraille. Yksinäisyys on yhä useamman päivittäinen kumppani. Tamperelainen Mummon Kammari pyrkii vastaamaan itsekkyyteen edistämällä lähimmäisvastuullista elämäntapaa. Seurakunnan ylläpitämä vapaaehtoistyön keskus välittää vapaaehtoisia työntekijöitä avuksi ja seuraksi omissa kodeissaan tai erilaisissa laitoksissa asuville vanhuksille.

Mummon Kammarin toiminta on aidosti kolmatta sektoria
Mummon Kammari vastaa vuosittain noin kolmeentuhanteen avunpyyntöön, joita tulee vanhusten itsensä, naapurien tai sukulaisten soittamina. Noin kolmasosa pyynnöistä tulee kotipalvelun tai kotisairaanhoidon kautta. Vuosien myötä Mummon Kammari on vakiinnuttanut roolinsa sosiaalialan palvelurakenteessa. Tänä vuonna Mummon Kammari viettää toimintansa 15-vuotisjuhlavuotta. Toiminnanjohtaja Maarit Tammisto kertoo Mummon Kammarin toiminnasta ja muistelee, kuinka kaikki sai alkunsa.

Vapaaehtoistyö rikastuttaa elämää
Tamperelainen Marja Majanen lähti mukaan Mummon Kammarin toimintaan kuusi vuotta sitten. Nyt vapaaehtoistyössä Koukkuniemen vanhainkodissa hujahtavat keskiviikot ja joka kuun ensimmäiset lauantait. Majanen näkee, että vapaaehtoistyö on rikastuttanut monella tapaa myös hänen omaa elämäänsä.

Linkit:

Nettiradio Mikaelin arkistosta: