Uusi laki lisää vaikutusmahdollisuuksia

Risto Junnilainen. Copyright: Jaakko Oranen

Kaksi vuotta sitten voimaan tullut uusi rakennuslaki edellyttää sitä, että kaava-alueiden suunnittelutyöhön on otettava mukaan kaikki, joiden asumis- ja työoloihin kaava vaikuttaa. Mikkelissä uutta liikennekeskusta on puuhattu jo vuosien ajan. Viimeisin ehdotus tyssäsi ympäristöministeriölle tehtyyn valitukseen. Nyt suunnittelutyötä ollaan käynnistämässä uudelleen uuden rakennuslain hengessä siten, että keskuksesta laaditaan useita vaihtoehtoisia suunnitelmia, ja asiasta käydään kansalaiskeskustelu jo valmisteluvaiheessa.

Liikennekeskuksen suunnitteluun on liittynyt kiivas keskustelu muun muassa suojeltavista rakennuskohteista. Suojelukiista henkilöityi vanhan valssimyllyn ja siilorakennuksen puolustajiin, ja esimerkiksi vanhan viljasiilon uudelleenkäytöstä on esitetty lukuisia erilaisia vaihtoehtoja.

Nettivideolla omia käsityksiään siilon käyttömahdollisuuksista kertovat mikkeliläiset Ellinoora Prusak ja arkkitehti Risto Junnilainen.


56k modeemi/ISDN (160x120, 45 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)


Nettivideo kestää noin 4 minuuttia. Katsominen vaatii RealPlayer-ohjelman (versio 8) ja vähintään ISDN-liittymä on suositeltava. Nettivideon on toimittanut Susanna Norppa, kuvaajat Jukka Ahjopalo ja Jaakko Oranen. Leikkaus Jaakko Oranen. Tuotannon ohjaajana on toiminut Matti Markkanen.

Nettiradio Mikaelin arkistosta: