Lieksan Taidetoimintakeskus muutti suhtautumiseni vammaisiin

Kikka Jelisejeff. Copyright: Kari Voutilainen

Honkalampi-säätiö pyörittää Lieksassa Taidetoimintakeskusta, jossa vammaiset pääsevät tekemään ja kokeilemaan yhdessä ja yksin erilaisia taidemuotoja. Työpajoissa syntyy muun muassa erilaisia tekstiileja, kuvataidetta, paperia ja musiikkia. Tavoitteena on tarjota taidepainotteista harrastustoimintaa päivittäisenä palveluna. Kohderyhmään kuuluvat kehitysvammaiset, invalidit ja mielenterveyskuntoutujat.

Taidetoimintakeskuksessa ihmiset pääsevät kokeilemaan omaa ilmaisuaan niin, että kunkin omia vahvuuksia tuetaan. Tärkeintä on tekemisen ilo ja yhdessä oleminen. Työskentely rakentuu yleensä erilaisten teemojen ympärille. Aiheina kursseilla ovat olleet muun muassa lehdet, eläimet, afrikkalaiset naamiot ja hedelmät. Ohjaajina ja opettajina ovat alansa ammattilaiset tai opiskelijat. Taidepainotteista päivä- ja harrastustoimintaa järjestetään päivittäisenä palveluna puolivuosittain sovituille ryhmille. Toiminnanohjaaja Kikka Jelisejeff kertoo keskuksen arjesta nettivideolla.


56k modeemi/ISDN (160x120, 50 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)


Nettivideo kestää noin 6 minuuttia. Katsominen vaatii RealPlayer-ohjelman (versio 8) ja vähintään ISDN-liittymä on suositeltava. Videon on toimittanut ja editoinut Kirsi Pyykkö. Kuvaus Kari Voutilainen.

Nettiradio Mikaelin arkistosta: