Astuvan Akka on minulle amatsooni

Copyright: Matti Markkanen

Saimaan sinisiä fisuja ja ylväitä oransseja, kalliotaiteesta vaikutteita saaneita amatsooneja syntyy ristiinalaistuneen kuvataiteilija Anne Mäkeläisen käsissä puusta, savesta, posliinista ja paperista. Taiteilija käyttää värejä intohimoisesti ja tekee itselleen uskollista taidetta. "Teen sitä, mikä musta on tuntunut hyvältä".

Taiteilija esittelee naureskellen yhtä toistuvista aiheista, kalanruotoa. "Nälkätaiteilijan silmissä ruodotkin ovat niin kiehtovia, että paisuvat herkullisen pulleiksi". Anne Mäkeläinen uskoo verkostojen voimaan ja hakee vahvuutta yhteisistä projekteista ja tuotekehityksestä. Hän on ollut mukana mm. eteläsavolaisessa Kulttuuurista katetta -hankkeessa.

Nettivideolla Anne Mäkeläisen haastattelu.

Anne Mäkeläinen. Copyright: Matti Markkanen
56k modeemi/ISDN (160x120, 50 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)


Video kestää noin 6 minuuttia. Katsominen vaatii RealPlayer-ohjelman (versio 8) ja vähintään ISDN-liittymä on suositeltava. Videon on toimittanut Päivi Kapiainen. Kuvaus ja editoi Matti Markkanen.

Anne Mäkeläinen on saanut Etelä-Savon taidetoimikunnan apurahat vuosina 2001 ja 2002. Hänellä on ollut näyttelyjä muun muassa Juvan puutaidenäyttelyssä, Galleria Purppurassa Naantalissa, Brahenlinnassa Ristiinassa ja Kenkäverossa Mikkelissä. Taiteilijan kotikunnassa Ristiinassa teoksia pääsee kurkistamaan Ristiinan vanhainkodilla ja lukiossa.

Eteläsavolaisia taiteilijoita Nettiradio Mikaelin arkistossa: