Asuntoa vaihtamalla pääsee isokin perhe pitkälle

Copyright: Päivi Kapiainen-Heiskanen

Moni perheellinen hautaa ulkomaan reissut perheen kanssa mahdottomina laskeskeltuaan matkaan ja majoituksen uppoavaa rahamäärää. Entäpä, jos majoitus olisikin ilmainen? Toki se edellyttää sitä, että reissusi aikana siedät omassa kämpässäsi vieraita ihmisiä. Kodinvaihtoa ovat harrastaneet vuosia etenkin akateemiset perheet.

Ristiinalainen opettajaperhe pakkasi viime vuonna neljä tytärtään autoon ja kurvasi lomalle Sveitsiin. Tänä vuonna suhautettiin suihkukoneella Pariisiin. Vieraassa maassa elettiin maan tavalla kolme viikkoa kerrallaan. Kummallakin kertaa vaihto onnistui saman järjestön kautta, ja aloitteet vaihdoista tulivat ulkomaalaisilta, Suomeen lomanviettoon hinkuneilta perheiltä. Kieltenopettajana työskentelevä Maarit Liimatainen pitää kodinvaihtoa ainoana keinona viettää pitkiä aikoja ulkomailla perheensä kanssa.

Copyright: Matti Markkanen
56k modeemi/ISDN (160x120, 50 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)


Nettivideo kestää noin 8 minuuttia. Katsominen vaatii RealPlayer-ohjelman (versio 8) ja vähintään ISDN-liittymä on suositeltava. Videon toimitti Päivi Kapiainen-Heiskanen. Kuvaus ja editointi Matti Markkanen.

Kodinvaihto on kahden kauppa. Asiat sovitaan perheiden välisessä kirjeenvaihdossa. Järjestöt vastaavat yleensä vain luetteloidensa oikeellisuudesta. Asunnonvaihtajat maksavat vuosittaisen jäsenmaksun, jolla saavat omat tietonsa esille luetteloihin ja Internetiin. Kodinvaihtajien kannattaakin sopia kirjallisesti tarvittavat asiat ja ohjeistaa omaan kotiin tulijat mahdollisimman perusteellisesti. Sanomattakin selvää lienee, että vakuutusten kannattaa olla kunnossa puolin ja toisin.

Nettiradio Mikaelin arkistosta:

Linkit: