FORCA MACABRA - Punkaharjulainen ilmiö

Vaikka bändi onkin pienestä Punkaharjun kunnasta, mitkään rajat eivät ole tuntuneet olevan menestyksen esteenä. Bändin levyjä on julkaistu kymmenessä eri maassa ja seuraavan syksyn aikana kiertue vie heidät Japaniin.

Oswaldo julistaa Forca Macabra on kiistämättä Suomen ainoa brasilialaista thrashcorea portugaliksi esittävä yhtye. Vaikka joillekuille musiikkityylin nimikkeestä saattaisikin tulla mieleen nk. roskaporno, ei sillä kuitenkaan ole alan kanssa mitään tekemistä. Thrashcorea voisi letkeästi kuvailla vaikkapa tanakaksi autotallitykitykseksi.

Bändi sai alkunsa melkein kymmenen vuotta sitten, kun taiteilijanimiltään Oscar Antitese, Oswaldo "Taurus" Exterminio sekä Necrofago kokoontuivat itäsuomalaiseen halkoliiteriin virittelemään soittimiaan. Sittemmin kokoonpano on vaihtunut kahdesti. Viimeisin lisäys bändiin on saksalainen speed metal -kitaristi Henrico, joka liittyi Forca Macabraan viime syksynä. Muut jäsenet ovat basisti Jaba "MX" Chakal sekä kitaristi Pedro "Porco" Anthares.

Forca Macabran esikuvia ovat 80-luvun alussa kukoistaneet brasilialaiset hardcore ja punk-yhtyeet kuten Armagedom, Ratos de Porao sekä Ruidos Absurdos. Eksoottiset vaikutteet kuuluvat läpi parhaiten bändin laulussa, joka on maan hengen mukaisesti portugalinkielistä.

Koti-Suomessa ja muualla maailmalla tuotokset on otettu erittäin innostuneesti vastaan, ja bändi onkin julkaissut levyjään kymmenessä eri maassa sekä kiertänyt Euroopan maita useasti soittomatkoillaan. Seuraavana on ohjelmassa mm. kiertue Japanissa, jonne bändi on kutsuttu esiintymään lokakuussa.

Veikeät velikullat Henrico + Pedro Viimeisimmällä studiovierailullaan Forca Macabra nauhoitti cover-esityksenä vanhan suomalaisen kekemetal -bändi Necromancerin täysin unholaan jääneen kappaleen ”Malicious death”. Versio onnistui bändiläisten mukaan hyvin ja se tulee olemaan seuraavalla ep:llä. Uuden albumin purkitus aloitetaan kesäkuussa. Sen julkaisee vuorostaan tunnettu yhdysvaltalainen Mind Control Records.

Mitä ihmettä?!
Hämmästyttäviä taustatietoja
Maalta maailmalle
JulkaisutThrashcore

© Nettiradio Mikaeli / Steven Callous KVL 2000