Luova hulluus saa siivet omistajalleen ja ravistelee yhteisöä

Joillakin meistä on hallussaan kadehdittavaa rohkeutta ja päämäärätietoisuutta. Tuntuu siltä, että näillä ihmisillä olisi jokin ihan oma salaisuus, jonka ansiosta he jaksavat aina ammentaa siitä viisautta, tietoa, taitoa ja tekoja. Mikä saa jotkut aina vaan kuuntelemaan omaa sisäistä ääntään vastusteluista huolimatta? Nämä neljä oman tien kulkijaa ovat kaikki löytäneet sen ikioman punaisen langan, josta he kutovat oman elämänsä tarinan sellaiseksi kuin haluavat.

Terhi Kastehelmi Lindström - Hulluna kiviin!
Terhi Kastehelmi Lindström maalaa kiviä. Hän valitsi Mikkelin punaisen myllyrakennuksen Porvoon Ilolan kartanon jälkeen asuinpaikaksi ja yksi valintaa edistänyt elementti oli kivi, myllynkiven muodossa. Kosmopoliitiksi ja keijukais-sieluksi itsensä tunteva kivitaiteilija on aiemmin asunut myös Italiassa. Terhi maalaa esiin kiven perusluonteen ja muistuttaa, että työstä täytyy saada leipääkin.

Erno Jussila löytää Kauneutta pinnasta ja pinnan alta
-Elämässä pitää kurkistaa aina pinnan alle, ettei elämä jää pelkäksi kulissiksi. Kuvataiteilija Erno Jussilan ajatukselle syntyi muoto; ennen kun taiteen tekeminen kirkastui hänelle, hän sukelsi filosofian ja uskonnon maailmaan niin syvälle, että tuloksena syntyi 500-sivuinen tutkielma aiheesta.

Pekka Rädyn pohjoiskarjalalainen siunattu hulluus on lahja koko Suomelle
Pekka Räty näyttelee, on entinen kansanedustaja, Suomen Punaisen Ristin aktiivijäsen, juoksee maratoneja ja soittaa haitaria. Elämä oli aiemmin liiankin rajua. Pekka kyseenalaisti vanhat elämänarvot ja tämän hetken voimana on uusi avioliitto, joka on solmittu kypsällä iällä - Ja se siunattu hulluus!

Eija Kettunen - Yksi hampurilainen ja annos filosofiaa, kiitos!
Oma symboliikka ja asioiden läpikäyminen vaikka performanssin avulla ovat Eija Aulikki Kettuselle ominaisia, sen sijaan asema ja eteenpäin pyrkiminen ovat hänelle vieraita. Eijan valinnat korostavat tätä linjaa: Suomi-Grillin myyjänä Eija kokee tekevänsä arvokasta työtä.

Nettiradio Mikaelin arkistosta:

"Jumala loi hullun herättääkseen viisaat" (Raamattu)

© Nettiradio Mikaeli / Susanna Norppa 2000