Jalkapuuteatterilta löytyy sanottavaa

Copyright: Matti Markkanen

Puumalalainen Jalkapuuteatteri tunnetaan rankoista, koskettavista teksteistä, joissa sanottavaa riittää monella tasolla. Pääosin ravintola- ja hoiva-alan ammattilaisista koostuva riippumaton ryhmä tekee omanäköistä teatteria neljännesvuosisadan kokemuksella. Tekstit valitsee lukuryhmä. Juhlavuoden ohjelmistossa nähdään Reko Lundánin Teillä ei ollut nimiä.

Ohjaaja Anja Härköstä pidetään ryhmän sieluna. Läänin taidetoimikunnan palkinnon saanut ohjaaja naureskelee ryhmänsä koostuvan "korjatuista ja korjausta odottavista" eli toipuvan leikkauksista tai odottavan niihin pääsyä. Hurtilla huumorilla ja suurella sydämellä syntyi jo toinen Lundánin teksteihin pohjautuva näytelmä. Nettivideolla Anja Härkönen ja siviilissä dementiahoitajana työskentelevä ryhmän kuiskaaja Maija-Liisa Majuri kertovat jalkapuuteatterilaisuudesta.

Anja Härkönen. Copyright: Matti Markkanen
56k modeemi/ISDN (160x120, 50 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)


Nettivideo kestää noin 8 minuuttia. Katsominen vaatii RealPlayer-ohjelman (versio 8) ja vähintään ISDN-liittymä on suositeltava. Nettivideon kuvasi ja editoi Matti Markkanen.

Video ja haastattelut tehtiin Työväen Näyttämöpäivillä 31.1.-1.2.2003 Mikkelissä.

Nettiradio Mikaelin arkistosta: