Mäntyharju kahden radion välissä

Copyright: Suvi Härkönen

Mäntyharjun radioaalloilla riittää vilinää kesän aikana. Alueella on peräti kaksi paikallista kesäradioasemaa, joiden toimittajat pyrkivät palvelemaan paitsi paikallisten myös kesäasukkaiden tarpeita. Veli Kärkkäisen omistama Reissuradio toimii hirsimökissä torin laidalla, josta paikallista ohjelmaa toimittaa mäntyharjulainen Tapani Häkkinen. Samuli Aaltosen johtama Kesäradio toimittaa ohjelmaa Mäntyharjun asematieltä, vanhan Säästöpankin tiloista. Kesäradiot toimivat, kuinkas muuten kuin kesätyöläisten voimin.

Reissuradio mökkeilee torilla
Helsingistä Mäntyharjulle mökkeilemään saapunut Reissuradio sijaitsee torin laitamilla. Kevyttä musiikkia, uutisia, tapahtumia ja joskus myös torihintoja tarkkaileva radio toimii myös koiranomistajien iloksi. Tapasimme mäntyharjulaisen kesätoimittaja Tapani Häkkisen, joka kertoo tunnelmistaan radion parissa.

Aaltonen Mäntyharjun radioaalloilla
Kun muilla on kesäautot ja heilat, surffaa Samuli Aaltonen Kesäradioaalloilla. Hän näki Järvi-Savon paikallisradiotoiminnassa itsensä kokoisen aukon, jota saapui paikkaamaan toimituskuntansa kera. Aaltonen uskoo vakaasti, että kesäradiot ovat tulleet jäädäkseen. Onko kesästä sittenkin tulossa brändi?