Nuori musiikkikulttuuri säteili Lapualla

Copyright: Matti Markkanen

Rokkia, räppiä, gospelia, etnoa ja klassista musiikkia tulvi viikonvaihteessa Lapuan kulttuuritiloissa, kun Nuori kulttuuri -tapahtuman katselmukseen osallistuneet nuoret pääsivät testaamaan lavasäteilyään. Kolmen päivän aikana kaikkiaan 1500 lasta ja nuorta musisoi niin klassista kuin kevyttäkin musiikkia. Esiintyjät oli seulottu talven mittaan eri puolilla maata järjestetyistä alueellisista karsinnoista, joihin piisasi nuoria muusikoita yli 140 kunnasta. Lapualla esiintyjät saivat ammattilaisraadeilta palautetta ja kehitysideoita.

Muusikko ja musiikinopettaja Anna Kuoppamäki ihmetteli energistä menoa Nuori kulttuuri -toimikunnan jäsenenä. Tällä hetkellä niin musiikkiopistossa kuin Sibelius-Akatemiassakin opettava Kuoppamäki uskoo, että nuorten into tavoitteelliseen musiikin opiskeluun pysyy vireillä, kunhan opetuksessa muistetaan tarjota tasapuolisesti haasteita ja hauskaa. Hän kehittääkin työtapoja, joissa opettaja ja opiskelijat etsivät yhdessä vastauksia työpajatyyppisissä opetustilanteissa. Nettivideolla Anna Kuoppamäki kertoo Lapuan tapahtuman herättämistä mietteistä. Videolla nähdään kuvituskuvana Lapualla esiintyneitä bändejä ja tunnelmia.

Anna Kuoppamäki. Copyright: Päivi Kapiainen-Heiskanen

Minkälainen taso Lapualla oli?


56k modeemi/ISDN (160x120, 50 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)


Nettivideo kestää noin 7 minuuttia. Katsominen vaatii RealPlayer-ohjelman (versio 8) ja vähintään ISDN-liittymä on suositeltava. Videon kuvasi ja editoi Matti Markkanen. Toimittajana oli Päivi Kapiainen.

Nettiradio Mikaelin arkistosta:

Linkki:

Lapuan Nuori kulttuuri -tapahtumasta syntyi kaksi televisio-ohjelmaa Yle Teeman Avoin Foorumi -sarjaan.