Markku Laamanen maalaa mielen kuvia

Copyright: Markku Laamanen

Pastelliliiduilla maalaavan mikkeliläisen Markku Laamasen töissä esiintyy usein ihmis- tai eläinhahmoja ja mukana on ripaus huumoria. Vuodesta 1995 näyttelyihin osallistunut taiteilija itse pohtii, että työt ovat mielen kuvia, joihin saattaa olla kimmokkeena jokin näköhavainto.

Kuvanveistäjäksi Kankaanpään taidekoulusta vuonna 1996 valmistunut Laamanen uskoo jo löytäneensä oman tyylinsä ja värimaailmansa. Pastelliliitujen rinnalla hän kokeilee parhaillaan akryyliväreillä maalaamista ja haaveilee, että olisi mukavaa maalata suurempikokoisia töitä ja kokeilla myös veistosten tekemistä.

Nettivideolla Markku Laamasen haastattelu.


56k modeemi/ISDN (160x120, 50 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)
Markku Laamanen. Copyright: Matti Markkanen

Nettivideo kestää noin 5 minuuttia. Katsominen vaatii RealPlayer-ohjelman (versio 8) ja vähintään ISDN-liittymä on suositeltava. Videon on toimittanut Päivi Kapiainen ja kuvannut sekä editoinut Matti Markkanen.

Markku Laamasen töitä on ollut esillä näyttelyissä mm. Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä, Kuopiossa, Varkaudessa, Kankaanpäässä, Mäntässä ja Mikkelissä. Työskentelyapurahoja hän on saanut mm. Etelä-Savon taidetoimikunnalta, Etelä-Savon kulttuurirahastolta ja Mikkelin kulttuurilautakunnalta. Laamanen on Taidemaalariliiton koejäsen ja Mikkelin taiteilijaseuran jäsen.