Mummoutuvat yhdistykset tahtovat tuoretta verta toimintaan - ja lisää mahdollisuuksia nuorille!

Tupalan nuorten yksi keskeinen kokoontumispaikka: bussikatos

 • Hylätty parakki ja baari aluksi ainoa nuorten lämmittelypaikka talvella
  Tupalaisilla nuorilla - Tanelilla ja Metulla - on selvät pasmat siitä, mikä tekisi omasta asuinalueesta viihtyisän. Nuoret ovat yhteistyössä kaupungin ja Tupala-seuran kanssa pyrkineet parantamaan olosuhteitaan alueella; ajan mittaan on syntynyt skeittiramppi, havumaja ja katos sekä tukku lupauksia paremmasta.
 • Puutaloparatiisi ja keskustaan menevien nuorten kaljapysäkki
  Viihtyisänä asunalueena tunnettu Emola on monien nuorten välietappi matkalla torille. Kokoontumisalueita ovat mm. Kenkätehtaan kenttä ja Akkavuori, jotka täyttyvät usein olutpulloista. Nuoret käyttävät kentällä olevaa ramppia ja toivovat omaa tilaa. Emola-seura, VPK ja Urheiluseura Hatsina haluavat panostaa ongelmien ennaltaehkäisyyn.
 • Leikki- ja lepokeidas keskellä kaupunkia
  Jatkuvan kiireen keskellä monet nuoret äidit ovat kaukana omasta suvustaan eivätkä aina edes naapurit tunne toisiaan. Pienten lapsen äidit ja pikkunaperot tarvitsevat seuraa toisistaan. Mikäli äiti on päättänyt pysyä kotona hoitamassa pienokaisiaan, on hyvä, että Mannerheimin Lastensuojeluliiton perhekahvila Kotilon kaltainen paikka on olemassa. Tarvittaessa myös käynti kaupungilla sujuu sekä äidiltä että lapselta viihtyisämmin, jos haluaa käyttää "lapsiparkkia".
 • Kurkistus yli kansallisuusrajojen
  Monikulttuurikeskus Mimosassa lapset voivat tehdä teatteria, etsiä kuviskerhossa uusia ulottuvuuksia liikunnasta, luonnosta ja musiikista tai tehdä taitotemppuja Maailmanmatkaaja-kerhossa. Kansainvälisissä illanvietoissa lapset, aikuiset ja vanhukset tutustuvat yli kansallisuusrajojen.
 • Nettiradio Mikaelin arkistosta:

  © Nettiradio Mikaeli / Susanna Norppa 2000