Maisemaa on väheksytty nykytaiteessa

Copyright: Ahti Koskinen

Maisema ei ole innostanut nykytaiteen tekijöitä viime vuosina. Helsinkiläiset taidehistorioitsijat Pilvi ja Mikko Kalhama halusivat nähdä, miten joukko nykytaiteilijoita suhtautuu maisemaan ja kutsui heidät tekemään aiheesta töitä. Seitsemän kotimaista ja kaksi Suomessa asunutta ulkomaista eri alojen nykytaiteilijaa toi Mikkelin taidemuseon näyttelyyn omat näkemyksensä maisemasta.

Kuraattori Pilvi Kalhaman mukaan maisema on tähän asti kuulunut perinteisen taidekäsityksen piiriin. Maisema nyt -näyttely suunniteltiin varta vasten Mikkelin taidemuseoon, ja se on herättänyt kiinnostusta Australiassa asti. Esillä on maalauksia, valokuvia ja installaatioita.

Nettivideolla Pilvi Kalhama kertoo näyttelyn taustoista ja englantilaistaiteilija Paul Rimmington esittelee omaa taidettaan. (Interview with Paul Rimmington in English).

Pilvi Kalhama. Copyright: Ahti Koskinen
56k modeemi/ISDN (160x120, 50 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)


Nettivideo kestää noin 8 minuuttia. Katsominen vaatii RealPlayer-ohjelman (versio 8) ja vähintään ISDN-liittymä on suositeltava. Videon toimitti ja editoi Ahti Koskinen. Videon kuvasivat Ahti Koskinen ja Matti Markkanen. Tulkkina toimi Mikko Kalhama.

Maisema nyt -näyttelyn taiteilijat ovat Nanna Hänninen, Sandra Kantanen, Chiaki Kobinata, Jussi Niva, Paul Rimmington, Nanna Susi ja Marianna Uutinen. Näyttely on esillä Mikkelissä 28.11.2003 - 8.2.2004.

Nettiradio Mikaelin arkistosta: