Maneken tekee teatteria yleisön kanssa

Copyright: Matti Markkanen

Etelä-Uralilla kotoisin oleva Maneken-teatterin nuorisoryhmä sekoittaa teatteria ja klovneriaa interaktiivisiin esityksiin, joissa kielimuuri unohtuu. Riehakkaasti improvisoiva ryhmä esiintyi Mikkelissä Työväen Näyttämöpäivien ulkomaisena vieraana.

Maneken-ryhmän Klinika-esitys syntyy työryhmän koostamista pienistä esityksistä, joista ohjaaja kasaa kokonaisuuden. Tarinan juonena kulkee ajatus ihmisen kehittymisestä lapsesta aikuiseksi, jolloin arvot ja normit voivat murjoa terveestä ihmisestä sairaan, mutta opettaa samalla myös tuntemaan oman itsensä. "Ihmisen sisällä ei ole rajoja", ryhmä viestii.

Nettivideolla ohjaaja Vladimir Filonov sekä näyttelijät Svetlana Steshkova ja Alexey Tetuev kertovat ryhmän arjesta.


56k modeemi/ISDN (160x120, 50 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)


Vladimir Filonov. Copyright: Matti Markkanen

Nettivideo kestää noin 15 minuuttia. Katsominen vaatii RealPlayer-ohjelman (versio 8) ja vähintään ISDN-liittymä on suositeltava. Nettivideon kuvasi ja editoi Matti Markkanen.

Maneken-ryhmä on varsin suosittu omassa kotikaupungissaan ja sen lähiympäristössä. Ryhmälle kertyy kuukauden verran matkapäiviä vuodessa. Ensimmäinen ulkomainen esiintymismatka suuntautui Ruotsiin ja toinen Mikkeliin, jonne ryhmä matkasi neljä päivää kotikaupungistaan Tseljabinskistä Etelä-Uralilta. Suunnitelmissa on keväällä ja kesällä 2003 matkat Ruotsiin ja Kanadaan.

Ryhmä toimii paikallisen yliopiston Maneken-teatterin nuorisoteatterina, joka perustettiin seitsemän vuotta sitten. Ryhmässä on mukana parisenkymmentä 17-25 -vuotiasta esiintyjää.

Nettiradio Mikaelin arkistosta:

Linkit: