Käsittämätöntä tanssia kaikelle kansalle

Copyright: Sampo Marjomaa

Tanssin moniottelija Minni Hirvonen nauraa, että hyvät karmat ovat olleet hänen puolellaan. Siksi hän on päässyt työskentelemään itselleen tärkeän asian äärellä. Tanssi on nimittäin Hirvosen mielestä se taiteen alue, jossa yhdistyy koko taiteen estetiikka. Tanssi on taiteellista, terveellistä, tunteita herättävää, liikunnallista, käsittämätöntä. Sitä ei tarvitse ymmärtää. Tämän koko paletin hän haluaisi antaa kaiken kansan koettavaksi.

Tanssin ammattilainen Minni Hirvonen ansaitsee leipänsä pääosin tanssin opettamisella, mutta jaksaa sen lisäksi olla monessa mukana. Hän suunnittelee, ohjaa, dramatisoi ja tanssii itsekin erilaisissa tanssiteatteriproduktioissa ja potkii alalla toimivia eteenpäin, missä ikinä heitä tapaakin. Hänen tavoitteensa on tuoda nykytanssia kaiken kansan keskuuteen. Yksi konkreettinen tapaus tästä on Tanssi Savotta. Se on tanssin alueellinen yleisökasvatushanke, jonka takana ovat Teatterikeskus ry ja Mikkelin kaupunki. Omaan tanssijan minäkuvaansa Minni Hirvonen sai vahvistusta Etelä-Savon läänintaiteilijana.

Minni Hirvonen. Copyright: Matti Markkanen

Videolla Minni Hirvonen kertoo työstään ja toiveistaan tanssijana.


56k modeemi/ISDN (160x120, 50 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)


Nettivideo kestää noin 9 minuuttia. Katsominen vaatii RealPlayer-ohjelman (versio 8) ja vähintään ISDN-liittymä on suositeltava. Videon toimitti Mervi Sensio, kuvasi ja editoi Matti Markkanen. Tanssikuvaukset Sampo Marjomaa.

Nettiradio Mikaelin arkistosta: