Elokuva tulee kämmenelle

Copyright: Osku Pekonen

Mikroelokuva kulkee katsojan mukana ja tarjoaa lyhyen elokuvakokemuksen. Mikroelokuva luo uutta ilmaisua ottamalla hyödyn irti pienestä ruudusta ja lyhyestä kestosta. Uudella alalla uskotaan suunnattomiin kaupallisiin mahdollisuuksiin ja odotetaan mobiililaitteiden yleistymistä ja tietoliikenneyhteyksien nopeutumista. Mikroelokuva tarjoaa tavan tehdä näköisiään elokuvia ja lähettää niitä muille samanhenkisille. Suomessa tuotannosta vastaavat lähinnä animaation ja lyhytelokuvan tekijät.

Pienet elävät kuvat syntyvät köyhilläkin budjeteilla
Mikroelokuviin perehtynyt Kaliforniassa professorina toimiva Erkki Huhtamo uskoo, että kuka tahansa voi lähitulevaisuudessa tuottaa mikroelokuvia.

Mikroelokuvalla on menestysmahdollisuudet
Tampereen elokuvajuhlilla mikroelokuvakilpailuja ideoineelle Antti Vuoriolle kämmenellä kulkevan mikroelokuvan on lähitulevaisuudessa merkittävä kaupallinen tuote.

Copyright: Osku Pekonen

Tulevaisuuden yhteisöt tuottavat monimediasisältöjä
Lassi Tasajärvi on ollut luomassa kotimaisille lyhytelokuvan, animaation ja mikroelokuvan tekijöille omaa pixoff.net-yhteisöä. Hän uskoo yhteisöllisen tuottamisen löytävän paikkansa.

Elokuva kasaan vaikka päivässä
Lyhyitä liikkuvia kuvia tekevä Sami Abaijòn pitää tuottamisen työkaluja jo nyt nopeina ja helppoina, mutta uskoo jatkossa kenen tahansa pystyvän tekemään omia leffoja vikkelästi.

Nollabudjetillakin onnistuu
Animaatioita tehnyt Herkko Eskelinen uskoo, että omalla kalustolla ja nollabudjetilla voi syntyä omanäköisiä elokuvia.

Esimerkkejä nettielokuvasivuista: