Vantaan pojat tanssivat yleisön suosikeiksi

Copyright: Jaakko Oranen

Vantaan Tanssiopiston True Stories - poikien seikkailu valloitti Työväen Näyttämöpäivien yleisön tammikuun lopulla Mikkelissä. Teatterilavalla tanssi ja näytteli lähes seitsemänkymmentä poikaa. Heistä huokui sellaista varmuutta ja esiintymiseniloa, että katsojat olivat myytyjä.

Vantaan Tanssiopiston tuhannesta oppilaasta joka viides on poika. Pojat opiskelevat tanssin lisäksi akrobatiaa, teatteri-ilmaisua ja ohjattua esiintymistoimintaa. Tanssivat pojat on opiston voimannäyte, joka ponnistaa poikien omista tarpeista. Ohjaaja Isto Turpeinen ja draamakouluttaja Eija Vilander ovat löytäneet tien poikien maailmaan.

True Stories on poikien seikkailutrilogian viimeinen osa. Ensimmäinen osa Star Track esitettiin vuonna 1996 ja toinen Kalamarin Unioni vuonna 1998. Ohjaaja Turpeinen kertoo videofilmillämme ajatuksiaan muun muassa tanssiteatterin tekemisestä.

True Stories - Vantaan Tanssiopiston voimannäyte, videofilmi, haastateltavana ohjaaja Isto Turpeinen
(Filmin kesto 6 minuuttia 20 sekunttia. Katsominen vaatii RealPlayer versio 8:n, vähintään tupla ISDN-liittymä on suositeltava. Filmin copyright: toimittaja Sari Järn; kuvaus ja leikkaus Matti Markkanen ja Jaakko Oranen.


Tupla ISDN (160x120, 80 Kbps)
ADSL (240x180, 225 Kbps)
Laajakaista (320x240, 350 Kbps)


Lähetä palautetta videosta osoitteeseen jaakko.oranen@internetix.fi