Presidentti piti näkemästään Näyttämöpäivillä

Tarja Halonen. Copyright: Jaakko Oranen

"Tänä vuonna ehdin valitettavasti nähdä vain neljä esitystä. Mukana olen ollut 1970-luvun alusta asti, ja erityisesti minua kiinnostaa lasten ja nuorten teatteri. Nousuja ja laskuja on ollut, mutta nyt eletään selkeästi nousun aikaa", totesi Tasavallan presidentti Tarja Halonen vieraillessaan viikonloppuna Työväen Näyttämöpäivillä Mikkelissä.

Tänä vuonna Näyttämöpäivillä nähtiin 15 teatteriryhmää. Yleisön ja myös presidentti Halosen yhdeksi suosikiksi nousi Hämeenlinnan Miniteatterin Kotiin -näytelmä, joka kertoo Pietarin katulapsista.

Miniteatterin esitys oli rankka ja se herätti myös kysymyksiä siitä, saako nuorten kanssa tehdä niin rajuja esityksiä. Asiantuntijaraati kehui kilvan Hämeenlinnan Miniteatterin tekemää taidekasvatustyötä ja piti esitystä rohkeana ja koskettavana. "Jotain maagista tapahtui lavalla", totesi näyttelijä Nina Nurminen arvioidessaan hämeenlinnalaisten työtä.

Nettivideolla haastateltavina ovat presidentti Tarja Halosen lisäksi ohjaaja Marja Myllyniemi, nuoret näyttelijälahjakkuudet Aleksi Rantanen ja Riku Laine sekä raatilaiset Niina Nurminen ja Yrjö Juhani Renvall.

Aleksi Rantanen & Riku Laine. Copyright: Jaakko Oranen
56k modeemi/ISDN (160x120, 45 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)


Nettivideo kestää noin 6 minuuttia. Katsominen vaatii RealPlayer-ohjelman (versio 8); vähintään ISDN-liittymä on suositeltava. Nettivideon on toimittanut Sari Järn, kuvanneet ja leikanneet Jaakko Oranen ja Jouko Teräs; tuotannon ohjaajana on toiminut Matti Markkanen.

Nettiradio Mikaelin arkistosta: