Haaveista todeksi - novellistiksi

Haaveista tulee joskus totta. Niin on käynyt eteläsavolaiselle pankinjohtaja Jouko Röngälle. Hän on julkaissut eläkepäivinään jo kaksi kirjaa. Ja uutta on koko ajan tulossa. Aktiviinen elämänote päivittäisessä työelämässä on siirtynyt harrastukseksi. Vai on onko harrastuksesta tullut työ?


Uusi ammattiko kirjoittamisesta?


"Möllärimestari" on nimeltään Päätalo-instuutin palkinto, jolla tuetaan omakustanteita tekeviä kirjoittajia. Vuonna 1997 Jouko Rönkä sai tämän tunnustuksen kirjastaan "Käärme ja Kyyhkynen". Esimerkiksi internetin kautta tapahtuvasta kirjoittajien tekstien välittämisestä toivoo Jouko Rönkä apua.


Miksi on lähdettävä itse kustantamaan?

Työstä irrottautumisen jälkeen Jouko Rönkä tuotti materiaalia erittäin runsaasti koputteli suurkustantajien ovia, mutta kun en eivät avautuneen, aloitti hän oman kustannustoiminnan ja kirjojensa markkinoinnin. Haaveen ollut romaanimuotoinen kirja on jäänyt vielä julkaisematta, sillä novellit soveltuivat ja tuntuivat hänelle läheisiksi. Ja niin hän sanoo tuntuvan vieläkin. Materiaalia uusien teosten julkaisemiseen vielä riittää. Mutta entä ajatuksissa - vieläkö uutta on tulossa?


Vieläkö on tilaa aivoissa?

© Kalle Fröjd / Nettiradio Mikaeli 1998