Nuoren kulttuurin näyteikkuna

Copyright: Yleisradio

Kolmisenkymmentä vuotta järjestetyt nuorten taidetapahtumat kokivat viime vuonna kasvojenkohotuksen. Nimi vaihtui ja jatkossa nuoret pyritään ottamaan mukaan myös katselmuksia järjestämään. Suosituimpien lajien osallistujamäärät ovat nousussa, toisaalta uusiin lajeihin on melko hankalaa löytää osallistujia. Myöskään tapahtumien järjestämisestä innostuvien kuntien löytäminen ei aina ole ongelmatonta. Tulevaisuudessa tapahtumat paitsi kansainvälistyvät myös muuttuvat poikkitaiteellisemmiksi. Tänä vuonna nuori kulttuuri esittäytyi Kotkassa ja Kokkolassa.

Teatterin riemua Kotkassa
Toukokuinen tapahtuma kokosi seitsemisen sataa nuorta esittämään teatteria, tanssia ja musiikkiteatteria Kotkaan. Kolmen teatteriryhmän ohjaajat ja esiintyjät kertovat nettivideoilla omista tunnelmistaan ja teatterin tekemisen raameista.

Työpajoista tarttui uusia taitoja Kokkolassa
Kokkolassa nuoret pääsivät kokeilemaan työpajoissa uusia tapoja harrastaa kiinnostavia taidemuotoja. Työpajoissa syntyi kirjallisuutta, kuvataidetta ja valokuvia niin uusin kuin vanhoin menetelmin. Nettivideoissa työpajojen ohjaajat ja osallistujat kertovat uusista oivalluksistaan.

Copyright: Yleisradio

Taidetapahtumien menneet vuodet ja tulevat ideat
Nuorison taidetapahtumat ovat vuosien mittaan keränneet innokkaita harrastajia esiintymään, saamaan palautetta ammattilaisilta ja kurkistamaan, mitä muut eri puolilla maata tekevät. Suomalaisten kehittämä tapahtuma on kopioitunut vuosien mittaan Pohjoismaihin, Egyptiin ja Hollantiin. Tapahtuma muuntuu myös tulevaisuudessa; monitaiteellisuus ja kansainvälisyys lisääntynevät, kulissien takana tapahtumaa järjestävät Nuori kulttuuri -toimikunnan jäsenet uskovat.

Linkki:

Nettiradio Mikaelin arkistosta: