Kokkolassa puuhattiin työpajoissa

Suvi Mäkelä. Copyright: Yleisradio

Kuvataide, valokuvaus, kirjallisuus ja monitaiteellisuus olivat aiheina Kokkolan Nuori kulttuuri -tapahtumassa, joka keräsi nelisenkymmentä osallistujaa eri puolilta maata oivaltamaan uusia tekemisen tapoja työpajoissa. Muiden tekemistä pääsi tutkailemaan kuvataide- ja valokuvanäyttelyssä sekä kansainvälisiä yhteyksiä syntyi Euromance-tapahtuman vierailijoiden kanssa.

Kokkolalainen kuvataiteilija Jaana Erkkilä perehdytti harrastajia värin maailmaan kuvataidepajassa. Ryhmä maalasi suurikokoisille pohjille, tutustui akryylimaalauksen mahdollisuuksiin ja pohti pintojen ja värin olemusta. Nettivideolla Erkkilä ja työpajassa maalauksia työstäneet Noora Kannisto, Juulia Dahlberg ja Suvi Mäkelä pohdiskelevat yhteisen tekemisen antia.


Kuvataidetyöpaja-nettivideo, jonka kesto on noin 7 minuuttia.
56k modeemi/ISDN (160x120, 45 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)


Valokuvauksen harrastajat voivat valita perehtyäkö digitaaliseen valokuvaukseen vai valokuvauksen historiallisiin menetelmiin. Tamperelainen valokuvaaja Susanna Lyly opasti omaa ryhmäänsä syanotypian eli sinkopiotekniikan ja fotogrammien työstämiseen. Syntyipä ensimmäisenä päivänä myös neulanreikäkamera. Nettivideolla Lyly valottaa vanhojen menetelmien salaisuuksia yhdessä kokkolalaisten Jonna Rantasen ja Emma Kolan kanssa.

Copyright: Yleisradio
Historialliset työmenetelmät -nettivideo, jonka kesto on noin 4 minuuttia.
56k modeemi/ISDN (160x120, 45 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)


Toista luovan kirjoittamisen työpajoista veti Kokkolasta kotoisin oleva kirjailija Jusa Peltoniemi. Työpajassa käsiteltiin ennakkotehtäviä ja osallistujien mukaansa ottamia tekstejä. Erityistä rohkeutta vaati omien tekstien lukeminen ja ruotiminen ryhmässä. Nettivideolla Peltoniemi analysoi nuorten tapaa tuottaa tekstejä, ja Niina Karjunen kertoo omasta kirjoittamisharrastuksestaan.


Nettivideo luovan kirjoittamisen työpajasta. Kesto on noin 8 minuuttia.
56k modeemi/ISDN (160x120, 45 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)


Kuvataide- ja valokuvaustyöpajoihin osallistuneiden nuorten ennakkotehtävistä oli koottu näyttely Kokkolan kaupunginkirjastoon. Näyttelyyn voi tutustua myös nettivideolla.


Näyttely kirjastolla -nettivideo, jonka kesto on noin 2 minuuttia.
56k modeemi/ISDN (160x120, 45 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)


Copyright: Päivi Kapiainen-Heiskanen

Nuori kulttuuri -tapahtuman kanssa samaan aikaan Kokkolassa järjestettiin kansainvälinen Euromance-tapahtuma. Eksoottisimmat vieraat saapuivat Etelä-Koreasta. Nettivideolla pääsee mukaan toritapahtuman tunnelmaan.


Nettivideo toritapahtumasta. Kesto on noin 6 minuuttia.
56k modeemi/ISDN (160x120, 45 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)


Nuori kulttuuri -tapahtuma järjestettiin Kokkolassa 1.-4.8.2002.

Nettivideot kuvasi ja leikkasi Matti Markkanen. Nettivideoiden katsominen edellyttää RealPlayer-ohjelmaa (versio 8) ja vähintään ISDN-liittymä on suositeltava.

Takaisin