Kotka pursusi teatterintekijöistä

Luovis A. Copyright: Yleisradio

Seitsemän sataa teatterinuorta kokoontui esiintymään ja nauttimaan muiden tekemisestä valtakunnalliseen Nuori kulttuuri -tapahtumaan Kotkaan. Keväisessä katselmuksessa oli mukana peräti 43 ryhmää eri puolilta maata. Osallistujien ikä vaihteli kymmenestä kahteenkymmeneen vuoteen. Jokainen ryhmä sai palautteen teatteriammattilaiselta, mutta sitäkin enemmän monia tekijöitä kiinnosti yleisön reaktio: oliko yleisöllä hauskaa ja menivätkö vitsit perille.

Mikkeliläisen Satuteatteri Tarapaapan ohjelmistoon kuuluu Prinsessa Ruususen moderni versio, jonka ovat käsikirjoittaneet Marja Myllyniemi ja Jarmo Siltaoja. Mikkelin kansalaisopiston alaisuudessa toimivan teatteriryhmän energistä porukkaa luotaava ohjaaja Siltaoja kertoo nettivideolla tunnelmista yhdessä Salla Sillanpään ja Miika Väisäsen kanssa.


Satuteatteri Tarapaappa -nettivideo, jonka kesto on noin 5 minuuttia.
56k modeemi/ISDN (160x120, 45 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)


Paraisilla on kahtena vuonna työstetty revyteatteriesitys suomeksi ja ruotsiksi. Kotipaikkakunnallaan tänä vuonna täysiä katsomoja vetänyt musiikkiteatteriesitys on nimeltään Show 3000 Revy. Ohjaaja Tom Ridberg kertoo nettivideolla ryhmän syntyvaiheista ja tekemisen meiningistä yhdessä Heli Järvisen ja Daniel Lindellin kanssa.


Show 3000 Revy -nettivideo, jonka kesto on noin 5 minuuttia.
56k modeemi/ISDN (160x120, 45 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)


Inarissa vaikuttava ohjaaja Helena Törmä tekee teatteria kahden Luovis-ryhmän kanssa. Kotkaan hän oli tuonut näytteille satuteatteriesityksen Peikkopojan alkutaival. Nettivideolla Törmä kertoo teatterin tekemisen raameista yhdessä runomuotoisen näytelmän 10-vuotiaana kirjoittaneen Riina Akujärven kanssa.

Show 3000 Revy. Copyright: Yleisradio
Luovis A: Peikonpojan alkutaival -nettivideo, jonka kesto on noin 4 minuuttia.
56k modeemi/ISDN (160x120, 45 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)


Nettivideoiden katsominen edellyttää RealPlayer-ohjelmaa (versio 8) ja vähintään ISDN-liittymä on suositeltava. Esitysten taltioinnista vastasi Ylen ulkotuotantoryhmä ohjaaja Jusa Simosen kanssa. Muilta osin nettivideot kuvasi ja leikkasi Matti Markkanen. Toimittajana oli Päivi Kapiainen.

Nuori kulttuuri -tapahtuma järjestettiin Kotkassa 24.-26.5.2002.

Takaisin