Vaasa tanssi riemulla

Copyright: Matti Markkanen

Keväinen Nuori kulttuuri -katselmus kokosi Vaasaan 1300 tanssijaa. Kahden päivän aikana nähtiin eri puolilla kaupunkia nykytanssia, karakteritanssia, balettia sekä jazz- ja showtanssia. Katselmuksessa ei varsinaisesti kilpailla paremmuudesta, vaan haetaan raadilta vinkkejä ja palautetta sekä nautitaan muiden esityksistä. Toki tapahtuman järjestäjät jakoivat tänäkin vuonna pieniä stipendejä eri lajien ryhmille.

Yksi raatilaisista, tanssitaiteilija Maiju Pohjonen on seurannut tanssiharrastuksen kehitystä kolmisenkymmentä vuotta. Hän on huomannut, että laji paisuu kuin pullataikina, taitavista opettajista ei enää ole pulaa ja uusia tanssilajeja putkahtelee esille. Hän pitää suomalaisen tanssitaiteen harrastusta kansainvälisestikin katseltuna erittäin korkeatasoisena. Pohjonen tunnetaan jazztanssin puolestapuhujana, joka ylittää eri lajien rajoja. Vaasan tapahtumassa häntä ilahduttivat ryhmät, jotka olivat keksineet omia juttujaan ja toteutustapojaan niin, että "esitykset olivat superraikkaita".

Nettivideolla Maiju Pohjosen haastattelu.

Maiju Pohjonen. Copyright: Matti Markkanen
56k modeemi/ISDN (160x120, 50 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)


Nettivideo kestää noin 9 minuuttia. Katsominen vaatii RealPlayer-ohjelman (versio 8) ja vähintään ISDN-liittymä on suositeltava. Videon kuvasi ja editoi Matti Markkanen.

Nuori kulttuuri -tapahtumaa on järjestetty vuodesta 1970 nuorten taidetapahtumana ja nykyisellä nimellä vuodesta 2000. Katselmuksessa 10-20 -vuotiaiden lajeina ovat musiikki, tanssi ja teatteri. 13-25 -vuotiaiden katselmuslajeihin kuuluvat myös sirkus- ja estraditaide, digitaide, video, design, kirjallisuus, kuvataide, valokuvaus, puheilmaisu sekä monitaiteinen foorumi.

Nettiradio Mikaelin arkistosta:

Linkki: