Haloja ja planeettoja kanttorin silmin

Copyright: Matti Markkanen

Juvan seurakunnan kanttori Jari Piikillä on varsin taivaallinen harrastus. Hän tutkii taivaan ilmiöitä. Touhu lähti liikkeelle jo koulupoikana, jolloin Piikki asui maalla, eikä monenkirjavia harrastusmahdollisuuksia ollut tarjolla. Tähtitaivas lumosi pojan. Viidentoista vuoden ajan Piikki on tallentanut taivaan ilmiöitä myös kameralla. Harrastus vie aikaa ja vaatii kärsivällisyyttä, sillä Piikin kuvauskohteita ei voi tilata tiettyyn aikaan tiettyyn paikkaan. Ne tulevat ja menevät niin kuin luonto niitä ohjaa.

Jari Piikki haluaa löytää taivaalta näyttäviä ja harvinaisia kuvauskohteita. Seuraava ilmiö, jota hän erityisesti odottaa on, kun Venus kulkee auringon edestä kesäkuussa 2004. Planeettojen kuvaamiseen Piikki tarvitsee kaukoputken ja kameran, mutta kanttori kertoo, että tavallisellakin kameralla, ilman kaukoputkia, voi harrastuksen aloittaa.

Jari Piikki. Copyright: Matti Markkanen

Videolla Jari Piikki kertoo harrastuksestaan ja taivaan ilmiöistä, joita on vuosien varrella kohdannut.


56k modeemi/ISDN (160x120, 50 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)


Nettivideo kestää noin 7 minuuttia. Katsominen vaatii RealPlayer-ohjelman (versio 8) ja vähintään ISDN-liittymä on suositeltava. Videon toimitti Mervi Sensio, kuvasi ja editoi Matti Markkanen.