Balettilegenda halusi kertoa tarinansa itse

Maija Plisetskaja. Copyright: Jaakko Oranen

Moskovan Bolshoi-teatterin legendaarinen ballerina assoluta Maija Plisetskaja eteni rankkojen lapsuuskokemusten kautta maailmanlaajuiseen kuuluisuuteen. Nettivideolla balettilegenda kertoo, kuinka hän 14-vuotiaana ujuttautui suljettuna kaupunkina olleeseen Moskovaan balettioppiin. Baletti veti häntä puoleensa niin, ettei muita uravaihtoehtoja edes tullut mieleen.

Maija Plisetskajan ensimmäinen Suomen vierailu ajoittui vuoteen 1961. Vuodesta 1995 alkaen hänen myötävaikutuksellaan on järjestetty Mikkelissä kansainvälinen balettitapahtuma, Ballet Mikkeli. Tapahtuman ydin on Imperial Russian Ballet, jonka taiteellisena johtajana toimii karismaattinen tanssija Gediminas Taranda ja kunniapuheenjohtajana Maija Plisetskaja.

Maija Plisetskajan haastattelu on kuvattu Mikkelissä syksyllä 2002. Ballet Mikkelin järjestämässä tilaisuudessa haastattelijana toimi Leena Pakkanen ja tulkkina Aleksander Navarrete.


56k modeemi/ISDN (160x120, 45 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)


Nettivideo kestää noin 13 minuuttia. Katsominen vaatii RealPlayer-ohjelman (versio 8) ja vähintään ISDN-liittymä on suositeltava. Nettivideon kuvasi Jaakko Oranen ja editoi Matti Markkanen. Arkistoaineiston tuottivat Pertti Hänninen ja Pekka Lepistö.

Nettiradio Mikaelin arkistosta:

Linkit: