Puusta on taiteen esittäjäksi

Copyright: Matti Markkanen

Matti Kurkela tekee puusta taidetta. Kivinavetta-ateljeessa puusta syntyy kauniita ja pelkistettyjä teoksia, joiden tehtävänä on tuoda kauneutta luonnosta ihmisten nähtäville. Paras areena tälle taiteilijalle esittää töitään on Juvan Puutaidenäyttely, jonka perustamisvaiheissa mies on ollut mukana taiteilijana alusta saakka. Reilun kymmenen vuoden toimintakauden aikana Kurkela on huomannut, että puu taipuu eri käsissä moneksi ja että nuoret ja vanhemmat alan taitajat tekevät puusta erinäköistä taidetta.

Taiteilija Matti Kurkelalle puu on ollut itsestään selvä taiteen työstömateriaali jo pitkään. Kokonaisuudessaan taiteilijoille puu on kuitenkin pikemminkin harvinainen seuralainen. Nuorista puutaiteen tekijöistä alkaakin olla pula. Onneksi puu kuitenkin kiinnostaa joitakin alalle opiskelevia ja pontta kiinnostukselle antaa varmasti se, että yleisö on innostunut tästä taiteen lajista. Sitä todistavat Juvan Puutaidenäyttelyn vieraat, joita näyttelyssä käy vuosittain 35 - 40 000. Kymmenien taiteilijoiden tekemien satojen teosten joukosta löytyy joskus jotain, joka on pakko saada ikiomaksi.

Matti Kurkela. Copyright: Matti Markkanen

Videolla Matti Kurkela kertoo puusta, sen tekemisestä taiteeksi ja Juvan Puutaidenäyttelystä. Videolla nähdään myös, kuinka erilaista taidetta puusta voi tehdä.


56k modeemi/ISDN (160x120, 50 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)


Nettivideo kestää noin 8 minuuttia. Katsominen vaatii RealPlayer-ohjelman (versio 8) ja vähintään ISDN-liittymä on suositeltava. Videon on toimittanut Mervi Sensio ja kuvannut ja editoinut Matti Markkanen.