Tämä on täyttä totta, vaikka onkin satujuttu

Metsän mörkö Satu on se paikka, jossa voi tapahtua mitä tahansa. Se on suurempi maailma, kuin maailmankaikkeus kertaa sata. Satu on kuolematon, satu on viihdettä ja virikettä, mutta se on paljon muutakin. Vain hän tietää, ken sen kuulee.

Kirjailija Timo Parvela kirjoittaa mistä huvittaa. Aikuisille, nuorille ja lapsille. Parvelan kirjoista löytyy huumoria, hassutusta, iloa, surua, ongelmia ja ratkaisuja. Ja onnellisia loppuja.

Kerro, kerro, Timo Parvela, miten sadut syntyvät?

Arvostetaanko satuja sitten tarpeeksi?
Mitä sadut merkitsevät lapselle ja lapsen henkiselle kehitykselle?
Lastentarhanopettaja Tiina Viljanen vastaa.

Kukistettu mörkö 1950-luvulla Riitta Hokkasen lapset kuulivat satuja silloin, kuin maatalon töistä jäi aikaa. Esikoiselle luettiin eniten. Pirjo- tytön suosikkisatu oli Topeliuksen Tähti ja Koivu. Nyt, 1999, Purasen Johanna lukee lapsilleen päivittäin. Satukirjoja on kotona vinot pinot, ja kirjastosta haetaan lisää. Sadut muuttuvat ajan virrassa, mutta klassikkoja ei unohdeta.

Aikuisia on kuultu, mitä tuumivat itse lapset?
Paras satu kertoo kissoista, koirista, linnuista, prinsessoista, peikoista ja hirveistä hirviöistä! Tai sitten vain tytöstä ja pojasta.

Satujen maailmaan kannattaa tutustua, jos lasten niin myös aikuisten. Jos vaikka aikuistunut, mutta niin pölyyntynyt sielumme löytäisi jälleen lapsuuden, tuon ihanan vilpittömyyden ja avoimuuden olotilan. Edes hetkeksi.
Parhaat linkit, kliks!

© Nettiradio Mikaeli/ Mervi Sensio 1999