Sirkka Kiiskinen on luontojoogan pioneeri

Copyright: Vera Meriläinen

Sirkka Kiiskinen on tuttu ihminen lieksalaisten joogaharrastajien keskuudessa. Hän on vetänyt kansalaisopiston joogaryhmiä yhdeksän vuotta. Joogaharrastaja hän on ollut jo parikymmentä vuotta. "Olin sillon tehdastyössä ja tuntui luonnolliselta, että nyt minä lähden vain joogaan. Ei minun tarvinnut tutkii sitä että mitä se on, vaan se tuli sydämestä".

Joogan juuret ovat Intiassa. Vanhat joogit tutkivat eläimiä ja sitä miksi eläin elää terveenä ja notkeana vanhuuteen asti. Sieltä juontaa juurensa joogaliikkeiden rauhallisuus. Eläinten nimillä on monia liikkeitä kuten: kobra, krokotiili ja kissa. Suomessa yleisimmät joogalajit ovat astanga- ja hathajooga. Sirkka Kiiskisen ohjaaman hathajoogan liikkeet ovat rauhallisia ja niihin opetellaan luonnollinen hengitys.

Nettivideolla Sirkka Kiiskinen kertoo luontojoogasta.


56k modeemi/ISDN (160x120, 50 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)


Nettivideo kestää noin 4 minuuttia. Katsominen vaatii RealPlayer-ohjelman (versio 8) ja vähintään ISDN-liittymä on suositeltava. Videon teki Vera Meriläinen, joka opiskelee Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän Lieksan toimipisteessä.

Copyright: Vera Meriläinen

Kesäisin luonnossa on oiva mahdollisuus tehdä joogaharjoituksia. "Rakastan luontoa ja se on elintärkeä minulle. Halailen puita ja hengittelen yksin hiljaisuudessa. Luonnosta saa energiaa ja luonnon ääniä on kiva kuunnella. Idea luoontojoogasta lähti siitä, etteivät ihmiset vain ohta kurtussa juoksisi lenkillä, vaan pysähtyisivät välillä hengittelemään ja venyttelemään".

Sirkka vetää tulevana kesänä jo kahdeksatta kertaa luontojoogaryhmää. Toukokuun lopusta heinä-elokuun vaihteeseen kokoontuvaan ryhmään ei tarvitse ennakkoilmoittautumisia. Kesällä 2005 kokoontuminen on todennäköisesti lieksalaisen voimalaitoksen puistossa. "Olen kiitollinen, että kansalaisopiston rehtori on ollut myötämielinen ja antanut luontojoogan jatkua. Onhan meillä täällä Lieksassa hyvät mahdollisuudet, kun on puhdas luonto ympärillä".

Nettiradio Mikaelin arkistosta: