Nuorisokahvilassa viihdytään ja tavataan kavereita

Copyright: Hanna Korhonen

Nuorisokahvilat on tarkoitettu nuorille, jotka haluavat viettää aikaa selvinä viihtyisässä paikassa. Mikkelissä nuorisokahvila Starlight on toiminut nykyisissä tiloissaan Maaherrankadulla kolme vuotta, aikaisemmin se sijaitsi Porrassalmenkadulla. Nuorisokahvila perustettiin, kun haluttiin keskustan nuorille paikka, missä voi viettää aikaa iltaisin. Lähiöissä oli jo nuorisotaloja, mutta keskustasta sellainen puuttui.

Kahvila on suunnattu yläaste-ikäisille sekä alle 18-vuotiaille nuorille. Myös täysi-ikäiset voivat käydä kahvilassa, mutta hyvät käytöstavat tulisi kuitenkin muistaa. Tekemistä kahvilassa riittää: voi pelata biljardia, pöytäjalista, PlayStationia ja lautapelejä, surffailla Internetissä tai vain hengailla kavereiden kanssa hyvän musiikin säestyksellä. Kahvila järjestää nuorille myös muuta toimintaa, kuten elokuvailtoja, kiipeilyretkiä, diskoja ja peli-iltoja.

Emmi Saarenketo ja Monika Seppälä olivat viettämässä aikaa kahvilassa koulun jälkeen ja pelasivat Trivial Pursuitia.


Emmi: Parasta on, kun saa vain olla
Monika: Täältä löytää aina jonkun kaverin


Nuoriso-ohjaajat Outi Yletyinen ja Annukka Monthan työskentelevät nuorisokahvilassa. Heidän mukaansa nuorten kanssa työskentely on antoisaa, ja ongelmia syntyy harvoin. Joskus kuitenkin päihtyneet nuoret voivat aiheuttaa ongelmia ja äärimmäisessä tapauksessa voidaan joutua kutsumaan poliisi paikalle. Näin on käynyt vuoden aikana kaksi kertaa.

Emmi Saarenketo ja Monika Seppälä. Copyright: Hanna Korhonen
Vähentääkö tällainen kahvila nuorten juomista?


Tänä syksynä on kahvilassa aloitettu 7. luokkalaisten ilta, joka on aina maanantaisin. Ilta on ollut melko suosittu samoin kuin erilaiset teema-illat ja tapahtumat. Palautettakin tapahtumista tulee.


Nuorilta saa suoraa palautetta


Nettiradio Mikaelin arkistosta: