Urheilusukellus sopii ikäihmisillekin

Pentti Korhonen. Copyright: Jaakko Oranen

Sukellus on vaativaa ja huolellisuutta vaativa harrastus, mutta nuorta ikää se ei edellytä. Mikkelin Urheilusukeltajat järjestivät viime vuonna kurssin, jonka tavoitteena oli päivittää vanhemman sukellussukupolven osaamista.

Urheilusukellus on viime vuosina kasvattanut suosiotaan, ja lajina sukellus on vuosien myötä kehittynyt. Vedenalaista liikkumista helpottamaan on kehitetty muun muassa sukellustietokone ja turvaliivit.

Urheilusukellusta on Mikkelin lähivesilläkin harrastettu jo vuosikymmeniä, ja alan pioneerit ovat ehtineet kokeilla veden alla niin kuvaamista kuin maalaamistakin. Viime kesänä joukko sukeltajaveteraaneja osallistui kurssilla, jossa päivitettiin sukellustaitoja ja harjoiteltiin uusien laitteiden käyttöä.

Sukelluskoulusta kertovat nettivideolla Mikkelin Urheilusukeltajat ry:n puheenjohtaja Pentti Korhonen ja veteraanisukeltajat Raimo Laitinen ja Martti Arkko.

Copyright: Jaakko Oranen
56k modeemi/ISDN (160x120, 45 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)


Nettivideo kestää noin 6 minuuttia. Katsominen vaatii RealPlayer-ohjelman (versio 8) ja vähintään ISDN-liittymä on suositeltava. Nettivideon on kuvannut Jaakko Oranen, vedenalaiset osuudet Tuomas Laitinen ja Martti Arkko. Videon on leikannut ja toimittanut Matti Markkanen.

Takaisin