Suzukissa opitaan muutakin kuin soittamista

Riitta Kotinurmi. Copyright: Matti Markkanen

Pianonsoitonopettaja Riitta Kotinurmi on monelle mikkeliläislapselle tärkeä ihminen. Suzuki-menetelmää opetuksessaan soveltava Kotinurmi on vuosien ajan ehtinyt antaa pianonsoiton eväät lukuisille pienille pianisteille. Tänä vuonna Riitta Kotinurmelle myönnettiin Etelä-Savon taidetoimikunnan taidekasvatuspalkinto, joka jaetaan aina vuosittain yhdelle ansioituneelle eteläsavolaiselle taidekasvattajalle.

Riitta Kotinurmen mukaan jokainen lapsi voi oppia soittamaan ja hän vertaakin Suzuki-menetelmää puhumaan oppimiseen. "Pieni lapsi on kyvykäs oppimaan mitä vain, ja kun lapsi hyväksytään omana itsenään, oppiminen tapahtuu kuin itsestään", Kotinurmi toteaa. Olennaisin ero perinteiseen soitonopiskeluun on opintojen aloittaminen varhaisessa iässä. Suzuki-menetelmällä lapsi voi aloittaa soiton harjoittelun jo 3-vuotiaana. Myös ryhmässä soittaminen kuuluu tyypillisesti Suzuki-menetelmään, minkä ansiosta lapsi oppii jo varhain yhdessä soittamisen ja sitä kautta myös toisten huomioon ottamisen.

Kuuntele lisää Riitta Kotinurmen ajatuksia soittamisesta ja Suzuki-menetelmästä nettivideolta.


56k modeemi/ISDN (160x120, 45 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)


Nettivideo kestää noin 8 minuuttia. Katsominen vaatii RealPlayer-ohjelman (versio 8) ja vähintään ISDN-liittymä on suositeltava. Nettivideon on toimittanut Tiina Toivakka, kuvannut ja leikannut Matti Markkanen.

Nettiradio Mikaelin arkistosta:

Linkki: