Pieksämäkeläisiä taiteilijoita palkittiin

Pieksämäkeläiset taiteilijat kuvanveistäjä Riitta Huttunen ja kuvataiteilija Hannele Haatainen palkittiin 15 000 markan taide- ja taidekasvatuspalkinnoilla. Kriteereinä olivat muun muassa ennakkoluuloton ja monipuolinen taiteen tekeminen.

Riitta Huttunen. Copyright: Kari Lemmetty

Pieksämäellä syntynyt kuvanveistäjä Riitta Huttunen valmistui kuvataideopettajaksi Lahden taideteollisesta korkeakoulusta ja Oulun yliopistosta 1990. Huttusen töitä on ollut esillä lukuisissa maakunnallisissa, kansallisissa ja kansainvälisissä näyttelyissä sekä tällä hetkellä myös Pieksämäen, Mikkelin, Varkauden ja Savonlinnan kaupunkien kokoelmissa. Palkinto myönnettiin Riitta Huttuselle monipuolisena, sinnikkäänä ja tavoitteellisena korkeatasoisen kuvataiteen tekijänä ja vaikuttajana toimimisesta Itä-Suomessa.


Mitä haluat tuoda taiteessasi esille?
Mitä taiteilijavuosi poissa opetustyösta antoi sinulle?


Hannele Haatainen. Copyright: Kari Lemmetty

Kuvataiteilija Hannele Haatainen on toiminut kuvataideopettajana Pieksämäellä vuodesta 1989 valmistuttuaan Kankaanpään taidekoulusta ja Jyväskylän yliopistosta oppiaineenaan kasvatustiede ja taidehistoria. Taidekasvatuspalkinto myönnettiin Hannele Haataiselle esimerkillisestä työstä lasten ja nuorten esteettisen uteliaisuuden herättämiseksi ja taiteen kielen hallinnan opettamiseksi. Taidekasvattajina Haatainen ja Huttunen antavat mallia lapsille ja nuorille taiteen vuorovaikutuksen mahdollisuuksista.


Onko lapsilla taiteen tekemisestä erilainen näkemys?
Mitä odotat taiteesta tulevaisuudelta?


Riitta Moisander. Copyright: Timo Juurinen

Etelä-Savon taidetoimikunnan puheenjohtaja Riitta Moisander toteaa, että pieksämäkeläiset taiteilijanaiset ovat kovan luokan ammattilaisia ja saaneet vuoropuhelullaan monta asiaa alkuun.


Mitkä olivat kriteerit myöntää taidepalkinnot Pieksämäelle?
Näkyvätkö sodanpelko, terrorismi ja huumeet taiteessa?


Nettiradio Mikaelin arkistosta:

Linkit:

Tämä juttu on tuotettu osana Mikkelin ammattikorkeakoulun metsätalouden koulutusyksikön, Nikkarilan, Digimetsätäydennyskoulutusohjelmaa Pieksämäellä.