Taiteessa värillä on väliä

Copyright: Jouko Teräs

Värillä on väliä -näyttely keräsi Mikkelin Kenkäveroon syksyllä lukuisia kiinnostuneita kävijöitä. Värikylläinen näyttely herätti paljon voimakkaita tunteita, ja monet näyttelyssä kävijät sanoivat näyttelykokemuksen olleen todellinen värikylpy.

Ajatus väreihin perustuvasta näyttelystä oli kytenyt Kenkäveron näyttelytiimin mielessä jo pidemmän aikaa. "Värit ovat aina olleet käsiteollisuudessa tärkeitä asioita, ja halusimme näyttelyn avulla osoittaa, että värillä todellakin on väliä", kertoo Kenkäveron tapahtumatuottaja Tuulevi Aschan. Näyttelyn rakentamiseen saatiin mukaan Suomen tilkkuyhdistys, jonka jäsenet olivat mukana kokoamassa näyttelyyn värien perusteella tietyn tyyppisiä töitä.


Miten värinäyttely sai alkunsa?


Tuulevi Aschan. Copyright: Jouko Teräs

Tuulevi Aschanin mukaan värinäyttelyn suosio todisti sen, että väreillä on merkitystä ihmisten arkielämässä. Kiinnostus värien psykologiseen vaikutukseen on suuri, ja värit voivat nostaa pintaa hyvin voimakkaitakin tunteita. Aschanin mukaan meillä turhaan kainostellaan voimakkaiden värien käyttöä.

Myös lapset ovat väreistä ja niiden vaikutuksista kiinnostuneita. Kenkäveron värinäyttelyssä vieraili useitakin koululaisryhmiä, ja pienet koululaiset ottivat innostuneina osaa värityöpajoihin.


Sukellus värien maailmaan
Värimaailma kiinnostaa lapsiakin


Takaisin