GOODBYE, TROUBLE & BOUBLE!
Nuorille suunnattu teatterivalistus loppui

Pieksämäkeläinen teatteriryhmä Trouble & Bouble valisti vuodesta 1995 lähtien lapsia ja nuoria huumeiden, alkoholin ja tupakan vaaroista. Tätä tärkeää työtä ryhmä teki yhteistyössä Liikenneturvan kanssa. Viiden vuoden aikana Trouble & Bouble kiersi ympäri Suomea ja esiintyi muun muassa kouluilla, messuilla ja televisiossa. Hyvän suosion saavuttamia keikkoja kertyi noin kaksisataa. Sitten oli tekijöiden mielestä kuitenkin aika lopettaa.

Teatteriryhmän keskeisten hahmojen, Troublen ja Boublen, takaa löytyvät herrat Perttu Leskinen ja Lauri Hänninen.


Perttu ja Seppo, keitä Trouble & Bouble ovat?


Trouble on iso raitapukuinen veijari, 206 cm pitkä, sukat jalassa. Boublella on 205 cm:n pituinen, ilman sukkia, pikkuisen nohevampi kuin Trouble.

Trouble (Perttu Leskinen)
Mistä idea lasten omasta showsta sai alkunsa?


Kaverukset Perttu ja Lauri pitivät 90-luvun alkupuolella piknikkiä Helsingissä Finlandiatalon takana ja leikittelivät ajatuksella lasten showsta. Pojat olivat järjestäneet menestyksekkäästi 80-luvulla diskoja Pieksämäellä. Miksei niitä voisi järjestää muuallakin, he ajattelivat.


Mitä viisi teatterivuotta on antanut?
Bouble (Seppo Kakkonen) Porukan kanssa ollut mukava kiertää


Rikastuuko teatterinteolla? No, Mersua ei kenelläkään ole, paitsi keikkapakettiauto, joka on vielä maksamatta. Henkisesti esiintyminen on sen sijaan kasvattanut jokaista. Vaikka taloudellista tulosta ei ole tullut, naama on ollut hymyssä kaikkien keikkojen jälkeenkin.


Juttu, joka jäi mieleen
Aina sattuu ja tapahtuu


Kauko Kalakiiski (Lauri Hänninen)

Koulun loppumispäivänä joulukuussa Elimäelle oli tilattu keikka ja sitä varten varattu suuri liikuntahalli. Kun verhot aukenivat, edessä seisoivat järjestysmiehet ja neljäsataa tyhjää oranssinväristä muovituolia. Järjestäjä oli unohtanut mainostaa tilaisuutta.


Miksi show´n hautajaiset?


Jos jotain ei lopeta, ei voi aloittaa uudestaan. Eikä tehdä comebackiä!

Tämän jutun on toimittanut Mikkelin ammattikorkeakoulun Pieksämäen metsätalouden koulutusyksikkö Nikkarila osana Digimetsä-hanketta.

© Nettiradio Mikaeli / Digimetsä / Kari Lemmetty 2000