Virnistys valokuvataiteen ryppyotsille

Stefan Bremer. Copyright: Timo Juurinen

"Valokuvataide on mennyt liian ryppyotsaiseksi", toteaa taiteilijaprofessori Stefan Bremer. Valokuva taipuu myös hassutteluun, piikittelyyn ja absurdiin hullutteluun. Mikkelin valokuvakeskukselle koottu näyttely Virne - huumori suomalaisessa valokuvataiteessa esittelee Suomen ykkösvalokuvaajien tuotantoa hilpeästi. Tekijöiden itsensä valitsemissa kuvissa huumori läikähtelee herkän lyyrisistä tuokiokuvista synkkään tykitykseen. "Taiteen ei tarvitse olla vakavaa täyttääkseen laadulliset kriteerit", tähdentää Mikkelin valokuvakeskuksen taiteellinen johtaja Olli Jaatinen.

Huumori taipuu monenlaiseen muotoon. Koskaan aikaisemmin ei kuitenkaan suomalaisen valokuvataiteen hauskaa ja humoristista puolta ole nähty tässä laajuudessa. Virneen kahteen näyttelyyn osallistuvia valokuvataiteilijoita on yli 50, kuvia useita satoja. Valokuvataiteilijoiden suuresta halukkuudesta osallistua Virneeseen voi päätellä, että hetki on kypsä huumorinäyttelylle.

Taiteilijaprofessori Stefan Bremerin tervehdyssanat Virne -näyttelyn avajaisista. Katso video!


ISDN (160x120, 45 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)


Nettivideo kestää noin 3 minuuttia. Katsominen vaatii RealPlayer-ohjelman (versio 8); vähintään ISDN-liittymä on suositeltava. Nettivideon on toimittanut ja kuvannut Timo Juurinen, leikannut Jaakko Oranen; tuotannon ohjaajana on toiminut Matti Markkanen.

Olli Jaatinen. Copyright: Timo Juurinen

Haastattelussa Mikkelin valokuvakeskuksen taiteellinen johtaja Olli Jaatinen. Katso video!


ISDN (160x120, 45 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)


Nettivideo kestää noin 5 minuuttia. Katsominen vaatii RealPlayer-ohjelman (versio 8); vähintään ISDN-liittymä on suositeltava. Nettivideon on toimittanut, kuvannut ja leikannut Timo Juurinen; tuotannon ohjaajana on toiminut Matti Markkanen.

Virneeseen osallistuvia valokuvataiteilijoita ovat mm. Caj Bremer, Stefan Bremer, Veli Granö, Ari Jaskari, Markus Jokela, Jaana Kautto, Jouko Leskelä, Matti Saanio, Pentti Sammallahti, Magnus Scharmanoff, Sonja Silta, Pekka Turunen ja monet muut.

Nettiradio Mikaelin arkistosta: