Huumoristako mikkeliläinen brandi?

Copyright: Matti Markkanen

"Olisihan se ihan hauska, jos Mikkeli tunnettaisiin muutenkin kuin päämajakaupunkina" vastaa Mikkelin valokuvakeskuksen taiteellinen johtaja Olli Jaatinen. Edellytykset ovat olemassa, sillä jo toisena vuonna peräkkäin valokuvakeskuksessa järjestettiin Virne. Huumori suomalaisessa valokuvassa -näyttely, joka tänä vuonna herätti myös valtakunnallista kiinnostusta.

Tämänvuotisessa näyttelyssä oli mukana kaikkiaan 250 valokuvaa, ja useimmilta kuvaajilta oli mukana useampia valokuvia. Itse valokuvien lisäksi erityistä oli myös ripustelutekniikka; valokuvat aseteltiin päällekkäin ja limittäin lattiasta kattoon. "Valokuvat voi siis ripustaakin hauskalla tavalla", Olli Jaatinen toteaa.

Huumori lähtee Jaatisen mukaan ihmisen perusolemuksesta, ja sen kieli on kansainvälistä. Miesten ja naisten välisessä huumorissa on löydettävissä tiettyjä eroja; miesten huumori on jossain määrin hulluttelevampaa, kun taas naiset ovat huumorissaan pohdiskelevampia.

Olli Jaatinen. Copyright: Matti Markkanen

Katso nettivideolta Olli Jaatisen haastattelu.


56k modeemi/ISDN (160x120, 45 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)


Nettivideo kestää noin 7 minuuttia. Katsominen vaatii RealPlayer-ohjelman (versio 8) ja vähintään ISDN-liittymä on suositeltava. Nettivideon on toimittanut Tiina Toivakka, kuvannut ja leikannut Matti Markkanen.

Nettiradio Mikaelin arkistosta:

Linkit: