Karhun tarkkaileminen luonnossa onnistuu nyt city-ihmiseltäkin

Eero Kortelainen. Copyright: Päivi Kapiainen-Heiskanen

Lieksalainen matkailuyrittäjä Erä-Eero tarjoaa mahdollisuuden karhun tarkkailuun Pohjois-Karjalan luonnossa. Tänä kesänä alkavaa palvelua käyttävät enimmäkseen ulkomaiset asiakkaat.

Eero Kortelainen on ottanut mallia Kuhmossa jo toimivasta erä-alan yrittäjästä. Itärajan tuntumassa karhuja riittää. Pohjois-Karjalan alueella on maamme tihein karhukanta; noin neljäsosa maamme karhuista majailee Pohjois-Karjalassa ja itärajan yli kontioita vaeltaa lisää.


56k modeemi/ISDN (160x120, 45 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)


Nettivideo kestää noin 4 minuuttia. Katsominen vaatii RealPlayer-ohjelman (versio 8) ja vähintään ISDN-liittymä on suositeltava. Nettivideon on toimittanut Risto Penttinen. Kuvaus, leikkaus ja tuotannon ohjaus: Matti Markkanen.

Eero vie vieraansa suon laitaan rakennettuun kojuun, jossa karhuja voi tarkkailla turvallisesti ja mukavasti. Otso tulee paikalle yli yhdeksänkymmenen prosentin varmuudella, ja karhun kohtaaminen luonnossa on vavahduttava elämys. Se on tapahtuma, joka varmasti jää pysyvästi mieleen. Karhuntarkkailijat saapuvat paikalle uudestaan ja uudestaan.

Naapureillakaan ei ole mitään karhujen haaskalla tarkkailua vastaan; elämysmatkailijat ovat alueelle tervetulleita.