Haukivuori on kansainvälinen savolainen

Copyright: Mervi Sensio

Haukivuoren kunnan kansainvälinen ilmapiiri kummastuttaa itäsuomalaisessa maisemassa. Kaduilla kulkevat niin paljasjalkaiset haukivuorelaiset, burmalaiset, bosnialaiset kuin keskieurooppalaisetkin ostoksia tekemässä ja asioita hoitamassa. Kunnanjohtaja Tapio Iso-Mustajärven mielestä pienen kunnan on oltava avarakatseinen, jotta kuntakeskuksen lisäksi esi-isien perintöinä jääneet korpimajatkin pysyvät asuttuna. Kaikkia tarvitaan, eritoten tulevaisuudessa.

Kunta asuttaa autiotalot
Haukivuoren kunnan autiotalohanke löysi yli 300 autiotaloa. Näistä myyntiin saatiin kolmisenkymmentä. Kaikki on nyt suurin piirtein myyty ja kunnanjohtaja toivoo, että kohta voidaan tehdä uusi katsastuskierros, joskin laajemmalla alueella. Autiotaloja löytyy varmasti ympäri Etelä-Savoa ja niihin löytyy myös asukkaita, Tapio Iso-Mustajärvi uskoo.

Copyright: Mervi Sensio

Kunta rakentaa tietoverkkoja, mutta onko se sen tehtävä?
Radio-Net on Haukivuoren kunnan oma laajakaistaverkko. Sillä kunta on verkottanut keskustan ja maaseutualueitakin ja toivoo, että muun muassa etätyö hoituu nyt paremmin vapaa-ajanasunnoilta. Ovatko laajakaistat peruspalvelua, pohtii etätyötäkin tekevä Petri Puikkonen.

Omassa maassa omalla tavallaan
Haukivuoren kunta on yksi Suomen kansainvälisimmistä paikkakunnista. Sinne on vastaanotettu viime vuosina noin sata pakolaista Bosniasta ja Burmasta. Miralem Alic muutti perheensä kera Haukivuorelle 1992 ja pyörittää nyt sukulaistensa ja suomalaisten kanssa ravintolaa Haukivuoren keskustassa.

Haukivuori painettuna kerran viikossa
Haukivuoren oma lehti on ihmisille tärkeä. Sen ovat saaneet tuta Tiina Junnilainen ja Rami Jokinen, jotka viitisen vuotta sitten muuttivat paikkakunnalle ja perustivat Haukivuoren seutu -lehden.

Nettiradio Mikaelin arkistosta: