Maakunta vetää, kunhan työ kaivetaan näkyville

Copyright: Päivi Kapiainen-Heiskanen

Samaan aikaan kun valtionhallinto pähkäilee työpaikkojen siirtämistä maakuntiin eli alueellistamista, maakuntien toimijat heräilevät pistämään palveluja kuntoon ja houkuttelemaan yrityksiä ja tekijöitä. Oletuksena on, että yrityksiä ja osaajia on lähdössä karkuun etelän kallista asunto- ja palkkatasoa seuduille, joissa maan tasalla asuminen lähellä vesistöjä ei ole pelkästään utopiaan.

Hyviä uutisia tapahtuu pinnan alla. Yrityksiä muuttaa etelästä maakuntiin, uusia työpaikkoja syntyy jo toimiviin pieniin ja keskisuuriin yrityksiin ilman suuria fanfaareja ja etätyö koukuttaa kokeilijoita kylille.

Mikkeli saadaan kyllä nousuun
Konsultti Erkki Paasonen palasi nelikymmenvuotiselta evakkoreissultaan maailman turuilta takaisin kotikonnuilleen täynnä tarmoa ja ideoita. Saimaan rannalla hän pyörittää ilmansuodattamia valmistavaa tuotantolaitosta ja odottelee valtuustopaikan tuomia mahdollisuuksia parantaa seudun työllisyystilannetta.

Aito maaseutu veti IT-nörtin stadista
IT-alan ammattilainen Matti Christensen asustaa suomalaista idyllia, punaista puutaloa kylätien varrella Mäntyharjun Halmeniemellä. Muuttokuormassa kulki mukana myös etätyö. Kylien kehittäminen kiinnostaa miestä, jota näkee pienten kylien vahvuutena yhteisöllisyyden.

Copyright: Päivi Kapiainen-Heiskanen

Elinkeinopalvelu toivoo hyviä uutisia näkyviin
Työpaikkojen lukumäärä kasvaa Mikkelin seudulla ilman kirkuvia otsikoita tasaisesti ja varmasti. Elinkeinotoimen päällikkö Heikki Piironen on väkineen rakennellut yrityksille Pooli-verkoston ja muuttopäätöksiä hautoville yrityksille ja osaajille on tekeillä kattava sähköinen palvelujärjestelmä.

Nettiradio Mikaelin arkistosta: