Henkinen puoli on metsässä tärkein

Suomalais-, venäläis-, ranskalais-espanjalainen soutukunta Oulujärven saaresta irtautumassa. Copyright: Sakari Virtanen

Paltamolaisten järjestämän syksyisen metsäviikon aikana selvisi, että puusta pääsee pitkälle. Metsäviikko näkyi päivähoidosta kaikille kouluasteille. Paltamon lukiolaiset jututtivat viikolla valittua Metsävaari Sakari Virtasta, jonka työnä ja harrastuksena metsä on ollut reilut 30 vuotta.

Sakari Virtanen on rautainen metsäalan ammattilainen. Hän on työskennellyt monissa metsäyrityksissä ja kirjoittanut yritysten historiikkeja. Vaikka miehen asemapaikkana onkin ollut Kajaani, työ on kuljettanut vuosien mittaan häntä USA:n länsirannikolta aina Intiaan saakka. Metsä on tarjonnut Virtaselle leivän vuosikymmeniä, mutta kaikkein tärkeimpänä hän pitää kuitenkin metsän antamaa henkistä puolta. Metsän monia merkityksiä etsitään myös nelivuotisessa metsäleirikouluprojektissa, jossa paltamolaisten kumppaneina on oppilaitoksia Ranskasta ja Puolasta.

Sakari Virtanen. Copyright: Paltamon lukion opiskelijaryhmä

Sakari Virtasen haastattelu.


56k modeemi/ISDN (160x120, 50 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)


Nettivideo kestää noin 7 minuuttia. Katsominen vaatii RealPlayer-ohjelman (versio 8) ja vähintään ISDN-liittymä on suositeltava. Sen toimitti työryhmä Dimitri Heikkinen (haastattelija), Mikko Heikkinen, Touko Möttönen, Ville Rouhiainen ja Toni Säkkinen. Tuotannon ohjasi ja editoi Matti Markkanen.

Nettiradio Mikaelin arkistosta: