Naismetsänomistajan muotokuva

Sisko Telinkangas on nainen, joka tietää mitä tahtoo metsältään. Telinkankaan metsätila sijaitsee satojen kilometrien päässä, kotipaikan maisemissa. Onko hän tyypillinen naismetsänomistaja?

- Moottorisahan ääni kuului lapsuuteni maisemaan.
Oman metsän merkitys Sisko Telinkankaalle on moniulotteinen: kyse on yhtä lailla investoinnista jälkipolvien tulevaisuuteen kuin paluusta omille juurillekin. Metsä on hänen lomaosakkeensa, köyhän miehen Lappi metsäkämppineen ja hyötyliikuntaleiri taimikonhoidon ja metsän antimien parissa.


Mitä ansiomahdollisuuksia näet metsässäsi?
Haasteet ja tulevaisuus


Telinkangas toteaa, että naisilla on kokonaisvaltaisempi näkemys metsiinsä kuin hyötyä tuijottavilla miehillä. Kun hän istutti juhlan kunniaksi muutaman lehtikuusen, huvittuneet miehet katsoivat asiakseen kertoa, ettei toiminta ollut kannattavaa.

Koska metsäalalla tapahtuu jatkuvaa myllerrystä. Telinkangas ei odotakaan tietävänsä itse kaikkea.
- Ei kaikilla miehilläkään sen kummempaa tietoa metsistään ole, opiskeltava on heidänkin. Metsänhoito-ohjeetkin muuttuvat koko ajan.


Vanhoilla ohjeilla parturoitiin purokin
Onko kokemuksia näkemysten törmäyksestä?


Nykyisin on myös naisia, jotka eivät perintömetsästään tiedä muuta kuin summittaisen sijainnin. Heitä Sisko Telinkangas kannustaa rohkeuteen ja omiin näkemyksiin.


Rohkeutta pitää kiinni


Takaisin

© Nettiradio Mikaeli / Auli Kekkonen 2000