Pertunmaa odottaa uudisasukkaita

Copyright: Mervi Sensio

Pienen maaseutukunnan pitää pysyä pirteänä, elinkelpoisena ja houkuttelevana, jotta nykyiset asukkaat ja yritykset pystyvät elämään ja toimimaan ja muuttajille on jotain tarjottavaa sitten kun he oikein ryminällä tulevat. Tällä ajatuksella parin tuhannen asukkaan Pertunmaan tulevaisuutta suunnittelevat kunnanjohtaja, yrittäjä ja kylänkehittäjä. Jokaisella heistä on omat ideansa siitä, miten eteenpäin eletään parhain päin ja miksi uudet ihmiset ja elinkeinot tulisivat juuri Pertunmaalle.

Itsenäinen pärjää paremmin
Pieni Pertunmaan kunta voi parhaiten pysymällä itsenäisenä. Näin rahaa voidaan käyttää paremmin paikallisiin oloihin sopivalla tavalla, Pertunmaan kunnanjohtaja Juha Torniainen sanoo. Nyt on tärkeintä pysyä elinkelpoisena.

Kasvihuoneviljelijä viihtyy pienessä kunnassa
Reetantarhan toimitusjohtaja Tarmo Latvanen pitää Pertunmaata mainiona paikkana yrittää. Hyviä puolia löytyy muun muassa kunnan sijainnista ja pienuudesta. Pienessä kunnassa kanssakäyminen virallistenkin tahojen kanssa on aika helppoa.

Kunta kehittyy kun kylä kehittyy
Kylänkehittäjä ja kunnallispoliitikko Esko Kilpinen tekee olan takaa töitä sen ilosanoman eteen, että kylän kehittäminen kannattaa, se on kaikkien etu ja ilo ja kunta ja seutukuntakin siitä hyötyvät. Urakkaa riittää.

Nettiradio Mikaelin arkistosta: