Projektitöissä vaaditaan seikkailumieltä

Copyright: Päivi Kapiainen-Heiskanen

Kehittämishankkeet liippaavat yhä useamman todellisuutta. Kymmenessä vuodessa EU:n osarahoittamissa hankkeissa on työllistytty, riemuittu tuoreista tuloksista ja palettu karrelle. Moni hankepäällikkö joutuu edelleen aloittamaan taipaleensa vihreänä vailla riittävää tukea, taustatietoja tai täsmäkoulutusta. Tässä jutussa kokeneet hankeihmiset kertovat siitä, minkälaista kuhina on kulissien takana.

Syntyi moderni puutalokaupunginosa
Arkkitehti Arja Hartikaista kohtasi harvinainen onni, kun hän sai loihtia kokonaisen uuden kaupunginosan. Vaikka Orijärvi-hanketta ylistettiin mennen tullen, hankevetäjä joutui melkoisiin ristipaineisiin.

Luotiin videokoulutusjärjestelmä etuajassa
Erkki Mustajoki leipoi joukosta työttömiä videoneuvottelukoulutuksen asiantuntijoita, levitti verkkoja ja laitteita lääniin ja keräsi sympatiapisteitä. Tavoitteista kuitenkin jäätiin, tulokset hautautuvat hyvää vauhtia ja projektipäällikkö kerää edelleen voimia uusiin haasteisiin.

Copyright: Päivi Kapiainen-Heiskanen

Maaseudun kehittäjät hukkuvat ohjelmaviidakkoon
Kehittämisjohtaja Ritva Partanen luotsasi mallikkaasti maakunnan ensimmäisen Leader-hankkeen, joka synnytti paljon uutta yrittäjyyttä. Turhauttavalta tuntuu, ettei opittuja asioita voi hyödyntää sellaisenaan, kun "aina laaditaan uusia lanketteja ja vaaditaan tarkempia raportteja".

Projektipäällikkö tarvitsee riittävästi tukipalveluja
Mikkelin ammattikorkeakoulun hankemassassa näkyy hankepäällikkö Leena Mäkelän kynänjälki. Hän pitää hankeväkeä oman alansa ammattilaisina, joille pitää taata työrauha tarjoamalla riittävästi tukea ja tukipalveluja. Maakunnan projektien pyörittäjien tueksi hän visioi hankemaailman lennonjohtoa.

Nettiradio Mikaelin arkistosta: