Rantasalmella pistettiin urheilupaikat kuntoon talkoilla

Copyright: Matti Markkanen

Monissa kunnissa haaveillaan jäähallin rakentamisesta. Rantasalmella unohdettiin pelkkä haaveilu ja käärittiin hihat. Niinpä vuosi sitten päästiin juhlistamaan liki miljoona euroa maksanutta jää-monitoimihallia. Talkoissa hääri reilun vuoden ajan 80 miestä. Palkattuna oli vain yksi kirvesmies ja hänellä muutama työllistetty apuri. Mukaan haalittiin rahoitusta opetusministeriöltä, kunnalta ja sponsoreilta. Silti talkootyön osuudeksi jäi kustannuksista puolet. Tähän mennessä halli on täyttänyt odotukset ja jos kiinteät kustannukset saadaan jatkossakin tiristettyä mataliksi, tulevaisuus näyttää mainiolta.

Nettivideolla jäähalliyhtiön hallituksen puheenjohtaja Esa Lappalainen ja toimitusjohtaja Markku Leväinen kertovat hallihankkeen taustoista ja tulevaisuuden odotuksista. Paitsi oman seutukunnan lätkäihmiset, hallin ovat löytäneet myös etelän harrastajat.


56k modeemi/ISDN (160x120, 50 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)


Nettivideo kestää noin 7 minuuttia. Katsominen vaatii RealPlayer-ohjelman (versio 8) ja vähintään ISDN-liittymä on suositeltava. Videon toimitti Päivi Kapiainen-Heiskanen. Kuvaus ja editointi Matti Markkanen.

Rantasalmi isännöi maaliskuussa 2004 nuorten Hopeasomman loppukilpailuja. Kuntaan odotetaan tuolloin 3000-4000 nuorta hiihtäjälupausta. Kunnan hiihtokeskuksena on viimeiset kymmenen vuotta toiminut vanha tanssilava, jota on vähin erin kunnosteltu. Kahdeksan vuotta sitten lavan kylkeen valmistui hulppea huoltorakennus. Hopeasompa laittoi osaltaan vauhtia koko hiihtostadionin kunnostustalkoisiin, ja töitä on paiskonut 34 talkoolaista kolme kertaa viikossa. Odotuksena talkoolaisilla on, että kisat jättäisivät urheiluseuran hiihtojaostolle kunnon pesämunan lähivuosiksi.

Terho Pakomaa. Copyright: Matti Markkanen

Hopeasomman kilpailujohtaja Terho Pakomaa suhtautuu hiihtojaoksen suurponnistukseen varsin rauhallisesti nettivideon haastattelussa. Se toki harmittaa, että nuorten kilpailujen sponsorina 30 vuotta toiminut Helsingin Sanomat vetäytyi juniorihiihdon tukemisesta ja uusi sponsori on edelleen hakusessa.


56k modeemi/ISDN (160x120, 50 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)


Nettivideo kestää noin 4 minuuttia. Katsominen vaatii RealPlayer-ohjelman (versio 8) ja vähintään ISDN-liittymä on suositeltava. Videon toimitti Päivi Kapiainen-Heiskanen. Kuvaus ja editointi Matti Markkanen.

Nettiradio Mikaelin arkistosta:

Linkit: