Yrteistä elinvoimaa

Virpi Raipala-Cormier. Copyright: Timo Juurinen

Yrttejä on käytetty rohtoina ja ravintona yhtä kauan kuin on ollut ihmisiä. Monet yrteistä sisältävät terveyttä edistäviä aineksia tai ovat maultaan vertaansa vailla. Suomalaisissa ruokapöydissä suolan korvaavat yhä useammin yrttivalmisteet. Useimmille yrtit ovat tuttuja kaupoista ostettavista maustepurkeista ja -pusseista tai luontaistuotekauppojen tuotevalikoimista. Yrttien viljely onnistuu kotioloissakin, puutarhassa tai parvekelaatikossa, kunhan tietää muutamia perusasioita.

Frantsilan Luomuyrttitilan emäntä Virpi Raipala-Cormier on todellinen yrttitietäjä Suomessa. Hän on viljellyt ja jatkojalostanut yrttejä kotitilallaan Hämeenkyrössä kaksikymmentä vuotta ja kirjoittanut aiheesta useita kirjoja.


ISDN (160x120, 45 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)


Nettivideo kestää noin 5 minuuttia. Katsominen vaatii RealPlayer-ohjelman (versio 8); vähintään ISDN-liittymä on suositeltava. Nettivideon on toimittanut Timo Juurinen, kuvannut ja leikannut Jaakko Oranen; tuotannon ohjaajana on toiminut Matti Markkanen.

Puutarha-aiheinen gallup

Nettiradio Mikaelin media-assistentti Ville Häkkinen kävi kyselemässä Kenkäverossa, mitä puutarhoissa kasvatetaan tänä kesänä. Lisäksi udeltiin myös vinkkejä puutarhanhoitoon.


ISDN (160x120, 45 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)


Nettivideo kestää noin 3 minuuttia. Katsominen vaatii RealPlayer-ohjelman (versio 8); vähintään ISDN-liittymä on suositeltava. Nettivideon on toimittanut Ville Häkkinen, kuvannut ja leikannut Jaakko Oranen; tuotannon ohjaajana on toiminut Matti Markkanen.

Nettiradio Mikaelin arkistosta:

Linkit: