Aikuiskoulutus on tärkeää maailmanmenonkin kannalta

Copyright: Päivi Kapiainen-Heiskanen

Aikuisella on paljon mielipiteitä siitä, miten elämää olisi hyvä elää ja millaisessa ympäristössä, työyhteisössä tai vaikkapa koulussa kunkin olisi hyvä toimia. Mutta kuinka moni ajaa tärkeinä pitämiään asioita todella eteenpäin? Otavan Opiston rehtori Kaisa Lindströmin mielestä liian harva. Syy siihen voi olla, että välineet elämöimiseen puuttuvat. Näitä työkaluja on mahdollista saalistaa aikuiskoulutuksen kautta. Sanansa saa sanotuksi paremmin, jos tietää, mistä puhuu ja miten puhuu. Aikuiskoulutuksen kautta saa eväitä vahvistuakseen ja hallitakseen niin pieniä kuin isojakin elämisen asioita. Ja miksei sitä voi tehdä huvinkin vuoksi.

Aikuiset elämöimään koulutuksen kautta
Otavan Opiston rehtori Kaisa Lindströmin mielestä on tärkeää, että ihmiset jaksavat ja haluavat olla vaikuttamassa asioihin ja saavat enemmän mahdollisuuksia rakentaa tulevaisuuttaan niin kuin itse haluavat. Näitä asioita tukee vahvasti aikuiskoulutus.

Copyright: Mervi Sensio

Minkä nuori oppii, sen vanhakin oppii
76-vuotiaan Jorma Kantosen kaksi vuotta ja kahdeksan kuukautta kestäneet lukio-opinnot ovat nyt ohi. Hän pohtii, että joitain asioita on varmasti jo unohtunutkin, eikä hän nyt niin viisaammaksikaan oloaan tunne, mutta opiskelu kannatti. Hän kehottaa eläkeläisiä ja kaikkia aikuisia tarttumaan uusiin haasteisiin opintojen parissa, sillä kaiken muun hyvän lisäksi se on todellista viihdettä.

Aivojen rasittaminen on järkevää
Matti Ollikainen suoritti lukion loppuun eläkkeellä. Ei siksi, että saisi valkolakin päähänsä tai lisää arvostusta sukulaisiltaan vaan siksi, että saisi miettiä. Miettiminen on nimittäin mukavaa, varsinkin kun sen saa tehdä omassa tahdissa. Sellainen sopii aikuisille, jotka haluavat kulkea omia polkujaan ja pysyä virkeänä.

Nettiradio Mikaelin arkistosta: