CampusTv:tä pyörittävät vapaaehtoiset opiskelijat

Copyright: Ida Vauhkonen

Mikkelin ammattikorkeakoulun opiskelijoiden voimin pyörivä CampusTv tuotti ensimmäisen juttupaketin viime lokakuussa Internet-sivulle. Erikoista CampusTv:ssä on se, että opiskelijat eivät opiskele varsinaisena pääaineenaan viestintää. Juttujen teko onnistuu kuitenkin ilman toimittajaopiskelijoitakin. CampusTv lähettää ohjelmia ammattikorkeakoulun sisäisessä verkossa ja kerää katsojia laajemminkin Internet-sivujen kautta.

CampusTv tuottaa nuorekkaita juttuja, sillä ovathan tekijätkin opiskelijoita. Opiskelijoiden mukaan työ juttujen parissa on innostavaa ja opettavaista. Mikkelin ammattikorkeakoulun tekniikan yksikössä mediatekniikkaa opiskelevat Tero Vedenoja ja Jussi Juvén kuuluvat CampusTv:n ydinporukkaan. Insinööriopiskelijat ovat olleet mukana toiminnassa viime syksystä lähtien.


Tero: "Työ on monipuolista ja työympäristö on mahtava."
Jussi: "Palaute on ollut pitkälti positiivista"


CampusTv ottaa myös ammattikorkeakoulun opiskelijoista harjoittelijoita tiimiinsä. Ohjaajat haluavat tarjota kaikille tv-työstä kiinnostuneille opiskelijoille mahdollisuuden tutustua tekemiseen CampusTv:ssä. Uusia harjoittelijoita otetaan kolme kertaa vuodessa enintään kuusi kerrallaan. Harjoittelu kestää yhteensä viisi kuukautta.

Copyright: Ida Vauhkonen

Liiketalouden ja hallinnon yksikön BBA-opiskelija Harri Toivonen on töissä projektiassistenttina CampusTv:ssä vielä ainakin tämän kevään. Hän avustaa harjoitustoimituksen opiskelijoita käytännön hommissa. Tänä keväänä valmistuva Harri haluaa töihin mainostoimistoon. Häntä kiinnostaa sekä mainonnan sisällön suunnittelu että graafinen suunnittelutyö.


Harri: "Harjoittelu kehittää mediaosaamista."


CampusTv:ssä voi suorittaa myös opintoihin kuuluvan työharjoittelun, kuten tietojenkäsittelyä opiskeleva Satu Manninen tekee. Hän on suuntautunut opinnoissaan mediaosaamiseen, joten työharjoittelu CampusTv:ssä sopii hyvin.


Satu: Miksi halusit mukaan CampusTv:n toimintaan?


Maria Nikkilä. Copyright: Ida Vauhkonen

Ylen uutisista ohjaajan työstä Mikkeliin siirtynyt CampusTv:n media-asiantuntija Maria Nikkilä viihtyy hyvin työssään. Tekniikan yksikön opiskelijoilla on tekniikka hyvin hallussa, joten Nikkilä pyrkii kehittämään kursseja, joilla opiskelijat oppisivat tekemään journalistisesti toimitettuja juttuja. Opiskelijoiden motivaatio ja halu työskennellä CampusTv:ssä on tärkeää. Nikkilän mukaan toimitus onkin täynnä huippuja tyyppejä, joiden kanssa on mukava työskennellä. "Yleisön palaute on ollut vielä aika vähäistä. Suurin ongelma on, että käyttäjillä pitäisi olla julkaisukanavan vaatima tehokas tietokone ja nopea Internet-liittymä", Nikkilä kertoo.


Maria Nikkilä: "CampusTv on koko ammattikorkeakoulun yhteinen juttu."


Nettiradio Mikaelin arkistosta:

Linkki: