Valokuvausretki juurrutti luontokuvaajan Inariin

Martti Rikkonen. Copyright: Anne Lantto

Martti Rikkonen on luontovalokuvauksen mestari. Hän tallentaa filmille pohjoisen Lapin elämää. Eläimet ja revontulet ovat lumonneet miehen niin, että kuvausmatka Lappiin muuttuikin elämänpituiseksi projektiksi. Rikkonen ottaa luontokuvia myös tilauksesta. Se on luontokuvaajan ammattikunnassa harvinaista.

Luontokuvaaja Martti Rikkonen asuu Inarin Siggavuonossa. Lähellä toimii Siidan Saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus, jotka tuovat Rikkoselle työtilauksia tämän tästä. Tuoreessa muistissa on myös työtehtävä, jonka Rikkonen sai Mosku - lajinsa viimeinen -elokuvan tekijöiltä. Rikkosen piti kuvata elokuvaan karhuja. 15 yötä kytättiin karhuja turhaan, Rikkonen valottaa luontokuvauksen haasteellisuutta.

Martti Rikkonen kertoo videolla elämästään inarilaisena luontokuvaajana.

Copyright: Anne Lantto
56k modeemi/ISDN (160x120, 50 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)


Nettivideo kestää noin 10 minuuttia. Katsominen vaatii RealPlayer-ohjelman (versio 8) ja vähintään ISDN-liittymä on suositeltava. Videon kuvasi Anne Lantto. Haastattelun teki Jyrki Lepistö, ja tuotannon ohjasi Matti Markkanen.

Rikkonen on voittanut Suomen luontokuvakilpailuissa upeilla kuvillaan Tunturikorpit (1997) ja revontulikuvallaan Aurora borealis 1995.

Takaisin