Ympäristöosaaja pysyy ajan hermolla

Copyright: Mikko Männistö & Olli Rahunen

Sulkavalta kotoisin oleva Teemu Partanen löysi itsensä opiskelemasta ympäristö- ja mittauslaitetekniikkaa Mikkelin ammattikorkeakoulusta puolivahingossa. Nyt viittä vaille valmis insinööri työskentelee mikkeliläisessä Environics Oy:ssä laitetestaajana ja kiittelee sattumaa.

Mikkeliläinen Environics on kansainvälinen yritys, joka valmistaa kaasunilmaisimia siviili- ja sotilaskäyttöön. Teemu Partasen työhön tutkimusapulaisena kuuluu vaarallisten kaasujen ilmaisimien testaus laboratorio-oloissa. Opinnäytetyönsä mies teki puolustusvoimille yhteistyöttä Savon Prikaatin henkilökunnan kanssa. Työssä tutkittiin DAT-nauhurin käyttöä melunmittauksessa.

Teemu Partanen. Copyright: Mikko Männistö & Olli Rahunen
56k modeemi/ISDN (160x120, 50 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)


Tekninen ala on vienyt lopullisesti mennessään miehen, joka ei vielä kouluaikoinaan matematiikasta tai kemiasta piitannut. Teemu Partanen suosittelee omaa opiskelualaansa ihmisille, jotka haluavat olla ajan hermolla ympäristöön liittyvissä ratkaisuissa ja yhdistää sopivasti opiskelua ja työskentelyä. Omassa työpaikassaan hän on huomannut ammattikorkeakoulutuksella pärjäävänsä hyvin korkeakoulututkinnon suorittaneiden kanssa.

Nettivideo kestää noin 6 minuuttia. Katsominen vaatii RealPlayer-ohjelman (versio 8) ja vähintään ISDN-liittymä on suositeltava. Videon kuvasivat ja editoivat Mikko Männistö ja Olli Rahunen.